Voor het gros van de Eagles-jeugdspelers stond deze zaterdag in het teken van een ontmoeting met SC Cambuur: O19, O17 en O15 speelden alle drie een wedstrijd tegen de club uit Friesland. Dat leverde overwinningen op voor Onder-19 en Onder-15, maar een nederlaag voor Onder-17. Go Ahead Eagles Onder-13 boekte vandaag een afgetekende overwinning op bezoek bij De Graafschap O13: 0-3.

Gemengde gevoelens O19 en O17 na dagje Leeuwarden

De twee oudste Eagles-jeugdteams, Onder-19 en Onder-17, reisden vanmiddag af naar Leeuwarden om het daar op te nemen tegen de leeftijdsgenoten van Cambuur. Het werd een middag met gemengde gevoelens. Go Ahead Eagles Onder-19 boekte een belangrijke overwinning in de Tweede Divisie A. De formatie van Lars Lambooij wist in Leeuwarden met 0-1 te winnen door een doelpunt van Don Gambier.

Tekst gaat verder onder foto.


 
De derde competitienederlaag van dit seizoen is sinds vandaag een feit voor Go Ahead Eagles Onder-17. De formatie van Uğur Yildirim ging vandaag met 2-0 onderuit op bezoek bij SC Cambuur, de club waartegen Yildirim als profvoetballer van Go Ahead Eagles ooit zelf eens zes keer trefzeker was in één competitiewedstrijd.

Aangezien concurrent Zeeburgia O17 vandaag met 2-1 won van DWS O17 heeft Go Ahead Eagles Onder-17 de koppositie van de Tweede Divisie A moeten overdragen aan de club uit de hoofdstad. De Amsterdammers hebben nu één punt meer dan de ploeg van Yildirim.

Tekst gaat verder onder foto.

Onder-15 zet druk en wint in Twello van Cambuur

Go Ahead Eagles Onder-15 heeft vandaag, net als Onder-19, drie punten gepakt tegen de leeftijdsgenoten van SC Cambuur. Als enige Eagles-jeugdteam speelde Onder-15 dit weekend een thuiswedstrijd en daarin werd SC Cambuur O15 met 2-0 verslagen. In Twello kwamen beide ploegen in de eerste helft niet tot scoren.

“Toch hebben we voor rust mogelijkheden gehad”, vertelt O15-trainer Tristan Berghuis. “In de eindfase waren we alleen niet creatief genoeg om die mogelijkheden om te zetten in 100% kansen. Het begrip ‘terugtrekbal’ viel vandaag wel een aantal keer langs het veld; we waren gewoon net niet scherp genoeg in de afsluitende fase.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Een strafschop bood uitkomst voor Go Ahead Eagles Onder-15. “In de tweede helft veroverden we de bal nóg sneller. We hebben de wedstrijd eigenlijk de hele tijd onder controle gehad. Door een penalty kwamen we uiteindelijk op een 1-0 voorsprong”, zo blikt Berghuis terug.

De afgelopen weken zag de O15-trainer dat zijn ploeg het spel van de eerste helft niet altijd wist door te trekken in de tweede helft. Tegen Cambuur was daar geen sprake van. “Vandaag hebben we de hele wedstrijd ons niveau gehaald. Zowel voor als na rust. In beide helften hebben we Cambuur onder druk kunnen houden en heeft de tegenstander eigenlijk geen echte kansen gehad. Daar ben ik tevreden over.”

Onder-13 haalt uit in Doetinchem en kijkt uit naar Ajax

Een knappe overwinning van Go Ahead Eagles Onder-13 vandaag in de Eerste Divisie-hoog: in Doetinchem werd De Graafschap O13 met 0-3 verslagen. Daardoor is de formatie van Jip Ellenbroek nog steeds ongeslagen dit kalenderjaar. “We zijn bezig aan een goede reeks. De afgelopen weken geven we weinig weg en creëren we bovendien veel kansen”, vertelt Ellenbroek, die zag dat O13 ook tegen De Graafschap de nodige mogelijkheden kreeg. Uiteindelijk resulteerde dat in drie doelpunten: twee van Mathijs Gilsing en één van Jesse Wijnstok. Alle doelpunten op sportpark De Bezelhorst vielen na rust.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

“De eerste helft was moeizaam van onze kant. Het lukte ons niet om De Graafschap echt onder druk te zetten, maar zij werden gelukkig ook niet echt gevaarlijk”, vervolgt Ellenbroek. “Na rust haalden we het niveau van de laatste weken en door een geweldig doelpunt kwamen we op voorsprong.”

Dat doelpunt kwam op naam van Mathijs Gilsing. “We hebben deze week met Mathijs getraind op zijn loopacties. Mooi om te zien dat zoiets zijn vruchten afwerpt in een wedstrijd”, vervolgt Ellenbroek, die één verbeterpuntje heeft na het duel van zaterdagmiddag. “We hebben te weinig doelpunten gemaakt. Een paar grote kansen hebben we niet benut. Maar als dat het enige verbeterpuntje is, dan is dat alleen maar positief.”

Go Ahead Eagles Onder-13 staat in de Eerste Divisie-hoog nu op een gedeelde eerste plaats samen met Almere City O13 en Ajax O13-2. De Amsterdammers zijn vrijdagavond te gast in Twello. “Dat wordt een leuke wedstrijd. Eerst gaan we donderdagavond naar Go Ahead Eagles – FC Utrecht in De Adelaarshorst kijken.Vervolgens kan dan iedereen vrijdag Onder-13 aanschouwen”, zo eindigt Ellenbroek.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Tweede Divisie A:
SC Cambuur O19 – Go Ahead Eagles O19 0-1 (0-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Don Gambier

Tweede Divisie A:
SC Cambuur O17 – Go Ahead Eagles O17 2-0 (0-0)

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles O15 – SC Cambuur O15 2-0 (0-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Leon Opdam, Jorn Hekkert

Eerste Divisie-hoog:
De Graafschap O13 – Go Ahead Eagles O13 0-3 (0-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Mathijs Gilsing (2), Jesse Wijnstok

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.

(Foto: Carlo Bruil)