gaehsc

De A1, B1 en C1 van Go Ahead Eagles hebben zaterdag geen tegentreffer geïncasseerd. De A1 was met 2-0 te sterk voor HSC ’21, de B1 vloerde Quick ’20 B2 (6-0) en de C1 kwam in de uitwedstrijd tegen Schalkhaar niet tot scoren (0-0).

gaehsc

Mitchel Telnekes van de A1 juicht nadat hij heeft gescoord tegen HSC’21. (Foto: Erik Pasman)

A1
Het was een heuse topper op sportcomplex De Zuiderlaan in Twello: Go Ahead Eagles A1 tegen HSC ’21 A1. Oftewel de nummer één en twee uit de vierde divisie G, tot gistermiddag beide in het bezit van 22 punten. De thuisploeg kwam na een half uur spelen op voorsprong door een kopgoal van centrumverdediger Mitchel Telnekes, uit een hoekschop van Sefa Yildirim. Daarna bleef het lang spannend, met veel aanvallen over de Deventer flanken. Doordat de 2-0 maar niet viel, bleef de opponent uit Haaksbergen geloven in een stunt. En was daar een paar keer dichtbij, onder andere door een schot en een kopbal die net voorlangs gingen.

De beslissing viel pas diep in blessuretijd, na een treffer van spits Givan Werkhoven, op aangeven van rechtsbuiten Patrick Maneschijn. “Een opluchting”, zei Telnekes, die zijn ploeg aanval na aanval zag produceren, vooral over de flanken. Ook schoot Go Ahead Eagles een paar keer van afstand, maar de schoten misten kracht. Telnekes: “Het bleef billenknijpen. We moesten hard vechten tegen de moeilijkste tegenstander tot nu toe. Maar we winnen, dat is het voornaamste. En het eerste half uur hebben we HSC niet laten voetballen.”

Trainer Harry Decheiver had een hectische slotfase gezien. “We hebben het te lang spannend gehouden. Sta je in een aanval drie tegen één, dan moet je dat uitspelen en de wedstrijd op slot gooien.” Dat verzuimde zijn ploeg. “Anderzijds gaven wij weinig weg”, zei Decheiver. “We creëerden ook minder dan in andere wedstrijden, maar dat komt doordat HSC verdedigend goed stond. Dit was niet onze beste wedstrijd. We waren erg slordig, maar hebben gezien de kansenverhouding verdiend gewonnen, tegen één van de betere ploegen uit deze competitie.”
Klik hier voor een fotoalbum van deze wedstrijd

B1
De B1 – ook lijstaanvoerder in de vierde divisie – had geen moeite met Quick ’20 B2 uit Oldenzaal. “Ik ben blij dat wij ‘de nul’ hebben gehouden”, sprak trainer Kick Maatman. “Daarnaast kwamen onze backs over onze buitenspelers heen en gaven voorzetten. Ook dat stemt me tevreden, want daar hebben we op getraind. Wij moeten wél de bal meer het werk laten doen. Zeker tegen fysieke ploegen als Quick. Als je de bal goed rondtikt, speel je zulke teams kapot. We kozen te vaak voor de moeilijke oplossing, wat overigens inherent is aan deze leeftijdsgroep. Maar onze voorsprong kwam geen moment in gevaar en ik heb al mijn vijf wissels laten spelen. Een tevreden trainer.”

gaeb1q20b2 001

Klik hier voor een fotoalbum van deze wedstrijd

C1

Bij Go Ahead Eagles C1 ontstond tegen Schalkhaar ‘nooit echt een wedstrijd’, had trainer Jochem de Weerdt gezien. Door de remise staat de ploeg nog altijd tweede in de tweede divisie D, maar zag het de winnende koploper PEC Zwolle wel meer afstand nemen. “0-0 was terecht”, vond De Weerdt. “We speelden geen lekkere wedstrijd en kwamen niet in ons spel. Beide ploegen leden veel balverlies waardoor het spel op en neer golfde.” Zowel Schalkhaar als Go Ahead Eagles zagen een doelpunt afgekeurd worden. Bij de thuisploeg was de bal niet over de lijn, terwijl de gasten uit buitenspelpositie scoorden. De Weerdt: “Het was spannend vanmiddag, maar niet goed.”

Karakteristieken:
Go Ahead Eagles A1 – HSC ’21 A1 2-0 (1-0). Doelpunten GAE: Mitchel Telnekes, Givan Werkhoven.
Go Ahead Eagles B1 – Quick ’20 B2 6-0 (2-0). Doelpunten GAE: Domenico Adam 2, Giovanni Büttner, Jarno van den Bos, Marchello Besselsen, Yannick der Vries.
Schalkhaar C1 – Go Ahead Eagles C1 0-0.