Selma Emens vierde onlangs haar 12,5-jarig jubileum bij Go Ahead Eagles. De nodige ervaringen rijker blikt ze terug op de voorbije jaren. Ze vertelt onder meer over haar werkzaamheden voor de club, over haar mooiste herinneringen en over de supporters en Business Partners die haar herkennen in de binnenstad van Deventer

12,5 jaar is niet niks. Hoe kwam je destijds bij Go Ahead Eagles terecht?
“In 2007 kwam ik in aanraking met de club. Ik ben hier begonnen als stagiair en dat is vanaf twee kanten zo goed bevallen, dat ik 12,5 jaar en een aantal functies later nog steeds in dienst ben bij deze prachtige club. In mijn beginperiode werkte ik op de receptie en als telefoniste. Vervolgens heb ik bij de commerciële binnendienst gezeten. Tegenwoordig combineer ik dat met m’n huidige werk op de administratieafdeling. Daar heb ik het uitstekend naar mijn zin; ik boek onder andere facturen in en houd me bezig met het verwerken van de declaraties van al het personeel. Mijn werk richt zich dus vooral op de financiële kant.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Evert van de Worp)

Veel supporters en Business Partners zullen je herkennen.
“Toen ik nog op de receptie werkte, had ik veel contact met de supporters. Op mijn huidige afdeling is dat minder het geval. Toch herkennen supporters mij vaak nog wel. Zo word ik regelmatig aangesproken als ik in het weekend door de binnenstad van Deventer loop. Dat vind ik alleen maar leuk. Tijdens thuiswedstrijden ontvang ik Business Partners in de Business Lounge. Zij kunnen mij eigenlijk niet mislopen, want ik sta bovenaan de trap, heet iedereen welkom en deel de opstellingen uit. Dus het klopt dat ik best veel supporters en Business Partners tegen het lijf loop.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Evert van de Worp)

Had je al wat met voetbal in het algemeen, en met Go Ahead Eagles in het bijzonder, voordat je aan de slag ging bij deze club?
“Deventer is mijn stad en natuurlijk kende ik Go Ahead Eagles al, maar zelf was ik nog nooit in De Adelaarshorst geweest. Sinds ik hier werk, ben ik echt een supporter geworden van de club. Zo heb ik de afgelopen jaren regelmatig uitwedstrijden bezocht. Dan ga ik mee met de supportersbus en moedig ik samen met anderen de club aan vanuit het uitvak. Sinds mijn komst ben ik echt aangestoken door het Eagles-virus. Grappig genoeg was mijn vader, gemeenteraadslid in Deventer, al supporter voordat ik bij de club kwam werken. Hij heeft er in 2003, toen het financieel minder ging, alles aan gedaan wat binnen zijn mogelijkheden lag om ervoor te zorgen dat de club zou blijven bestaan. Gelukkig is dat gelukt.”

In 12,5 jaar heb je vast een hoop mooie herinneringen opgebouwd?
“Dat klopt. De mooiste herinnering is de promotie in 2013 en het feest dat er daarna op de Brink volgde. Dat was écht onvergetelijk. Maar ook de gezelligheid tijdens alle wedstrijden van de club is speciaal. Go Ahead Eagles is één grote familie, zowel op kantoor als daarbuiten.”