Home of Football

Met ingang van juni 2015 gaat de vernieuwbouw van de Adelaarshorst van start. Dit biedt legio kansen voor de Eagles, voor supporters en voor bedrijven om de groei van onze club vorm en inhoud te geven. De Adelaarshorst wordt niet alleen een plek waar elke twee weken een wedstrijd wordt gespeeld, maar het stadion is bovenal een verbindende factor in de Deventer gemeenschap waar tal van activiteiten voor jong en oud, supporter en sponsor, wijkbewoners en geïnteresseerden van buiten plaatsvinden.

Het meest sfeervolle stadion van Nederland.

Midden in een woonwijk. Een unieke ervaring!

Go Ahead Eagles is opgericht in 1902 door de gebroeders Hollander als Be Quick en in 1905 veranderd in Go Ahead. In 1971 werd Eagles toegevoegd. Go Ahead begon eerst te spelen op het UD veld langs de IJssel en later in Diepenveen (1906). Na het kampioenschap van Nederland in 1917 werd besloten voor een nieuwe plek met bouwmogelijkheden. Op de huidige plek werd in 1920 de Adelaarshorst geopend. Na het landskampioenschap in 1922 werd gestart met de bouw van een overdekte tribune, welke in gebruik werd genomen in 1924. Twee kampioenschappen later (1930 en 1933) opende Go Ahead zijn hoofdtribune (foto onder), ontworpen door de architect M. van Harte. In de loop van de jaren ’50, toen betaald voetbal werd ingevoerd, werden drie zijden overdekt.

De wedstrijd met de meeste toeschouwers was op 29 september 1965 tegen Celtic FC. Naar deze Europese wedstrijd van Go Ahead kwamen 25.000 toeschouwers kijken. In de jaren tachtig slonk de capaciteit doordat op de IJssel-tribune tegenover de oude hoofdtribune de staanplaatsen werden vervangen door stoeltjes. De Adelaarshorst is een sfeervol stadion vanwege zijn ligging, bouw en verleden. Het bouwwerk is gesitueerd te midden van een woonwijk. De tribunes staan kort op het veld, zoals vaak te zien is in Engeland. Het Deventer publiek staat bekend als trouw, luidruchtig en fanatiek

Vernieuwbouw naar 10.000 plaatsen

In zomer 2015 kreeg De Adelaarshorst een nieuwe look. Van begin juni tot en met de eerste competitiewedstrijd in het tweede weekend van augustus werkte de club hard aan het vernieuwen van het stadion. De vernieuwbouw betrof een volledig nieuwe Leo Halle Tribune achter het doel, aan de zijde van de Vetkampstraat, en een uitbreiding en renovatie van de hoofdtribune en de Business Lounge.

De Leo Halle tribune kreeg een capaciteit van 2.800, waarvan 400 voor de bezoekende club. De tribune is naar Engelse traditie gebouwd met echte bakstenen, met Fulham’s Craven Cottage als inspiratie van een sfeervol stadion midden in een woonwijk. De huidige business ruimte wordt aan twee zijden fors uitgebreid. Aan één kant komt een uitbreiding van de Coldec Business Lounge, aan de andere zijde een toplounge met speciale zakelijke mogelijkheden. De business tribune kreeg een totale capaciteit van ruim 1.800 stoelen. In totaal kwam de capaciteit van het stadion na de vernieuwbouw uit op circa 10.000 plaatsen.