Er gaat vrijwel geen zaterdag voorbij zonder dat de toekomst van Go Ahead Eagles in actie komt. Dit weekend spelen Go Ahead Eagles Onder-19 en Onder-17 een thuiswedstrijd in de Tweede Divisie A, terwijl Onder-15 en Onder-13 zaterdag afreizen naar het zuiden van Nederland.

Go Ahead Eagles O19 – FC Lisse O19

Tweede Divisie A (13:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Voor Go Ahead Eagles Onder-19 staat zaterdagmiddag weer een competitiewedstrijd op het programma. Het elftal van Erik Zandstra speelt dan om 13:00 uur in eigen huis tegen FC Lisse O19. Vorig weekend had Onder-19 verplichtingen in het bekertoernooi en de wedstrijd tegen WSV O19 was er een waar lang over nagepraat werd. De amateurclub hield lang stand tegen Go Ahead Eagles, maar bleek uiteindelijk minder bekwaam in het nemen van strafschoppen waardoor O19 zich plaatste voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

De ploeg van Zandstra is in de Tweede Divisie A begonnen met drie overwinningen en een nederlaag. Alleen Hercules O19 bleek dit seizoen te sterk in de competitie voor Go Ahead Eagles Onder-19, dat de afgelopen weken wel de volle buit pakte in de duels met Roda ’46 (0-1), Koninklijke HFC (4-2) en RODA ’23 (2-3).

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O17 – Argon O17

Tweede Divisie A (11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Net als Onder-19 kwam Onder-17 vorig weekend ook in actie in het bekertoernooi. De ploeg van Uǧur Yildirim won vorige week zaterdag met 1-3 van csv Apeldoorn O17 door doelpunten van Stan ter Haar, Volkan Kemence en een eigen doelpunt van de Apeldoornse ploeg.

Ook in competitieverband zijn de mannen van Yildirim op dreef dit seizoen, want drie van de eerste vier competitiewedstrijden werden gewonnen door Go Ahead Eagles Onder-17. Alleen het uitduel bij FC Emmen van twee weken geleden eindigde in een 2-2 gelijkspel. Onder-17 hoopt het puntenverlies in Emmen zaterdagochtend te doen vergeten als in eigen huis de leeftijdsgenoten van Argon uit Mijdrecht te gast zijn.

Fortuna Sittard O15 – Go Ahead Eagles O15

Eerste Divisie-laag (13:00 uur, Graaf Huyn Sportcomplex, Geleen)

Superlatieven te over dit seizoen als de prestaties van Go Ahead Eagles Onder-15 ter sprake komen. Tristan Berghuis werd vorig seizoen kampioen met zijn ploeg en daardoor promoveerde O15 naar de Eerste Divisie-laag. Daarin is Go Ahead Eagles Onder-15 als een komeet uit de startblokken geschoten; liefst zes van de eerste zeven wedstrijden werden gewonnen door O15 en daardoor staat de ploeg van Berghuis eenzaam en alleen aan kop in de Eerste Divisie-laag.

Tekst gaat verder onder foto.


 
De komende weken staan de returnwedstrijden in de Eerste Divisie-laag op het programma en die cyclus begint voor Go Ahead Eagles Onder-15 zaterdagmiddag met een uitwedstrijd op bezoek bij Fortuna Sittard. De Limburgers werden in de eerste speelronde op een 6-0 nederlaag getrakteerd in Twello en de ploeg van Berghuis hoopt zaterdag in Geleen de ongeslagen status een nóg langer vervolg te geven.

NAC Breda O13 – Go Ahead Eagles O13

Eerste Divisie-hoog (10:30 uur, sportpark Heksenwiel, Breda)

Go Ahead Eagles Onder-13 is ook halverwege de competitie. Voor O13 geldt dus hetzelfde als voor O15: de komende weken spelen de manschappen van Jip Ellenbroek de returnwedstrijden in de Eerste Divisie-hoog. Eerder in het seizoen ging Onder-13 in eigen huis met 1-3 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda, alhoewel die nederlaag wel wat geflatteerd was. Ietwat geflatteerd was ook de nederlaag die Onder-13 vorige week leed in de mini-IJsselderby tegen PEC Zwolle O13, want de Zwollenaren waren misschien iets beter dan Go Ahead Eagles, maar verdienden het zeker niet om met vier doelpunten verschil te winnen in Twello.

Zaterdagochtend kan Onder-13 de nederlaag doen vergeten door een goed resultaat te boeken op sportpark Heksenwiel in Breda. Vertrouwen kunnen de mannen van Ellenbroek putten uit hun recente uitwedstrijden van dit seizoen in de Eerste Divisie-hoog, want daarin behaalde Onder-13 zeven van de negen te behalen punten.