Hij moest er lang op wachten, maar afgelopen vrijdag maakte La’Vere Corbin-Ong eindelijk voor eigen publiek zijn opwachting voor Go Ahead Eagles. De 26-jarige Canadees wil na een langdurige periode van blessureleed wekelijks zijn steentje bijdragen aan de sportieve prestaties van zijn team.

Corbin-Ong kijkt tevreden terug op zijn eerste duel in De Adelaarshorst, waarin Almere City FC afgelopen vrijdag met 2-1 werd verslagen. “Het was van onze kant een goede wedstrijd, waarin we de drie punten in eigen huis hebben gehouden”, vertelt de linksback. “Voor mij persoonlijk was het de eerste keer om vanaf het veld de sfeer in het stadion te ervaren. Dat voelde erg goed, kan ik je vertellen. Met name de B-Side was luid en duidelijk te horen en was voor het elftal een extra steun in de rug. Door hun gejuich en gezang hebben de supporters ons geholpen richting de drie punten.”

(Foto: Erik Pasman)

De vreugde na de eerste competitiezege van het seizoen 2017/18 was na afloop groot bij zowel supporters als spelers. “Na zes wedstrijden zonder overwinning was er opluchting en blijdschap bij ons in de kleedkamer”, beaamt Corbin-Ong. “Aangezien de eerste zege steeds langer uitbleef, was iedereen binnen de selectie toch wat nerveuzer dan anders voorafgaand aan het duel tegen Almere City. Gelukkig hebben we nu als spelersgroep de bevestiging gekregen dat we samen wedstrijden kunnen winnen.”

Op 11 juli 2017 liep Corbin-Ong tijdens de oefenwedstrijd tegen Voorwaarts Twello gescheurde enkelbanden en een botkneuzing op. “Vanaf dat moment had ik maar één doel: zo snel mogelijk weer fit worden”, geeft Corbin-Ong aan. “Het was de eerste zware blessure in mijn carrière. Ik ben wel eens eerder geblesseerd geweest, maar nooit langer dan twee weken. Het was natuurlijk niet prettig om noodgedwongen vanaf de zijlijn te moeten toekijken. En al helemaal niet als je ziet dat je teamgenoten op het veld een moeilijke fase doormaken. Nu ik weer volledig fit ben, is het zaak om snel voldoende wedstrijdritme op te bouwen en mijn bijdrage te leveren aan de prestaties van ons team.”

(Foto: Erik Pasman)

Aanstaande vrijdag reist La’Vere Corbin-Ong met zijn ploeggenoten af naar Oost-Brabant, waar het competitieduel met FC Oss wacht. “Ik ben nog niet heel bekend met alle teams in de Jupiler League, maar in aanloop naar elke wedstrijd worden we door de technische staf uitgebreid geïnformeerd. We krijgen altijd veel achtergrondinformatie, onder andere over onze directe tegenstander en hoe bijvoorbeeld de rechterflank van onze opponent in het veld beweegt en samenspeelt. We zijn dit seizoen bij Go Ahead Eagles begonnen met een vrijwel nieuwe groep spelers. Dan is het altijd even afwachten hoe alles en iedereen bij elkaar past. Mede door blessures hebben we een moeilijke competitiestart achter de rug, maar als iedereen straks weer volledig fit is en in zijn ritme komt, dan kunnen we pas echt zien hoe goed we daadwerkelijk zijn. De kwaliteit binnen de selectie van Go Ahead Eagles is in ieder geval ruimschoots aanwezig.”

Een uitgebreid interview met La’Vere Corbin-Ong staat in de Presentatiegids van Kleuren van Juweel, die gratis af te halen is in de Fanstore. Bij aankoop van een item in de Fanstore mag je twee exemplaren (t.w.v. € 2,95) meenemen.

Wil jij La’Vere en zijn ploeggenoten aanstaande vrijdag opnieuw een vocale boost geven tijdens de uitwedstrijd van Go Ahead Eagles tegen FC Oss? Geef je dan hier op voor de auto-/buscombi naar Oss. Aanmelden kan nog tot woensdag 4 oktober (uiterlijk 12:00 uur).