Corbin-Ong maakt rentree bij verliezend Jong Go Ahead Eagles

De haardos danste weer. Dat doet zijn weelderige kapsel wel vaker, maar maandagavond voor het eerst in een officieel duel. La’Vere Corbin-Ong maakte zijn rentree in het met 0-2 verloren bekerduel van Jong Go Ahead Eagles tegen Jong NEC.

Corbin-Ong was twee maanden uit de roulatie vanwege een enkelblessure, opgelopen in de oefenwedstrijd tegen Voorwaarts Twello. Tegen NEC speelde hij de eerste helft op zijn vertrouwde positie – linksachter – en oogde fit en fris. Na rust verving O19-junior Jairzinho Slijngard hem.

Slijngard was lang niet de enige jongeling in het elftal van trainer Marco Koorman, die een beroep deed op liefst zes spelers uit de voetbalopleiding. Van hen hadden alleen centrumverdediger Hidde Eshuis en rechtsbuiten Faisal Toryalai een basisplaats. Het kwartet bankzitters kreeg wel speeltijd. Nadat Slijngard was ingevallen, maakten achtereenvolgens Dani Cloteda, Alessandro Sotele en Jarno van den Bos hun opwachting.

Koorman was zeer tevreden met de verrichtingen van zijn jeugdige keurkorps. “We speelden geweldig vanuit de organisatie en ik heb genoten van de wil om te winnen. Hidde Eshuis was één van de beste spelers op het veld.”

De lovende woorden te spijt; binnen een half uur stond de thuisploeg met 2-0 achter door een rake kopstoot uit een hoekschop en een afstandsschot. Namens Go Ahead Eagles zorgden Yannik de Vries, Isaï Marselia en Faisal Toryalai voor dreiging. De Vries kwam door op de linkerflank maar zijn voorzet werd niet opgepikt. Kort voor rust legde Marselia de bal breed naar Toryalai, die ineens uithaalde. Zijn poging stuitte op de doelman van NEC.

Tot veel uitgespeelde kansen kwam het verder niet, hoewel Koorman genoeg mogelijkheden had gezien. In de tweede helft stoomde Cloteda op, passeerde een paar tegenstanders, maar ook zijn schot werd gekeerd. De rebound van Filip Arsic belandde in het zijnet. Namens NEC kreeg Lowie van Zundert van dichtbij een kans en was de vliegensvlugge Segun Owobowale een plaaggeest. Het bleef 0-2.

Koorman: “Het klinkt gek na een nederlaag, maar ik vind dat wij een goede wedstrijd hebben gespeeld. De eerste helft waren we verdedigend ijzersterk, maar kwamen we door een fout in de organisatie toch op achterstand. Ook na rust gaven we niets weg.” De trainer wisselde vier keer, wat in het bekertoernooi is toegestaan. Zijn collega van NEC, Ron de Groot, paste liefst acht wissels in. “Hij vroeg in de rust netjes aan mij of ik daarmee akkoord ging. Zeker, maar dat betekende natuurlijk dat ik ook vaker dan drie keer mocht wisselen.”

Jong Go Ahead Eagles: Spenkelink; Wolf, Dirksen (71. Sotele), Eshuis, Corbin-Ong (46. Slijngard); Bruinink, Marselia, Yildirim; Toryalai (57. Cloteda), Arsic (82. Van den Bos), De Vries.

Karakteristiek:
Beker: Jong Go Ahead Eagles – Jong NEC 0-2 (0-2). 12. Rick Wouters 0-1, 27. Hicham Haouat 0-2.