De eerste reactie van Maël Corboz na de wedstrijd tegen Roda JC? “Ik ben moe, we hebben alles moeten geven.” Helaas was dat niet genoeg voor een driepunter tegen de ploeg uit Kerkrade, maar de Amerikaan vindt wel dat Go Ahead Eagles na het tegendoelpunt veerkracht toonde.

In De Adelaarshorst gingen beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee. “In de eerste helft speelden we niet best”, zo blikt Corboz niet veel later terug op het duel. “We mogen van geluk spreken dat we niet op achterstand staan in de rust. Maar dat is ook een kwaliteit: we spelen niet goed, maar krijgen ook geen tegendoelpunt.”

De 25-jarige Amerikaan zag dat de ploeg van Jack de Gier na de rust een stuk beter voor de dag kwam. Zeker nadat Roda JC in de 50e minuut het openingsdoelpunt maakte. “Dat doelpunt zorgde ervoor dat we wakker geschud werden”, vervolgt de middenvelder. “Na dat tegendoelpunt gingen we beter voetballen. We hadden na onze goal nog wat kansen om de overwinning te pakken, maar dat is niet gebeurd. Het was niet onze wedstrijd. Het belangrijkste is dan, dat je niet verliest en dat is gelukkig niet gebeurd. We pakken een punt en daar moeten we mee leven.”

Tekst gaat verder onder foto.

Maël Corboz aan de bal met Roda-speler Roshon van Eijma in zijn buurt. (Foto: Henny Meyerink)

Loopactie

Pas na het doelpunt van Roda JC werden de mannen van De Gier dus wakker geschud, dit tot ontevredenheid van Corboz. “Dat is een verbeterpunt, we moeten niet eerst in de problemen komen. Er is daarentegen geen reden om boos te zijn. In eigen huis wil je altijd winnen, maar onder deze omstandigheden moeten we ook leren leven met een gelijkspel.”

Corboz speelde een belangrijke rol bij de gelijkmaker van Antoine Rabillard, die de assist kreeg van Jaroslav Navrátil. Corboz was verantwoordelijk voor de diepe bal op de Tsjechische buitenspeler. “Ik kreeg de bal van Sam en draaide vervolgens weg. Ik weet dat Jaro zo’n loopactie maakt, want hij maakt altijd geweldige loopacties. Vervolgens geeft hij de bal aan Antoine, die hem doeltreffend binnenschiet. Daar ligt de kwaliteit van Antoine ook, het is een echte spits.” Na de 1-1 van Rabillard ontpopte het duel zich tot een slijtageslag, maar gescoord werd er niet meer.

Een aai over de krullenbol van Maël Corboz na zijn diepe bal op Jaroslav Navrátil, waarna Antoine Rabillard de gelijkmaker scoorde. (Foto: Henny Meyerink)