Corners doen Go Ahead Eagles das om tegen Almere City

Go Ahead Eagles is er niet in geslaagd om met een resultaat huiswaarts te keren van de uitwedstrijd tegen Almere City FC. In het Yanmar Stadion werd het 3-0 voor de Flevolanders. Alle goals van de Almeerders kwamen tot stand via hoekschoppen.

Na een aftastend eerste kwartier was de eerste doelrijpe mogelijkheid in de 17e minuut voor Almere City FC. Jay Gorter stond op zijn post om een vrije trap van Ryan Koolwijk uit zijn doel te boksen. De daaropvolgende corner werd afgeslagen, waarna Tim Receveur zijn geplaatste schot maar net naast zag gaan.

Na 23 minuten was het Go Ahead Eagles dat van zich afbeet. Sam Hendriks was het eindstation van een vloeiende Eagles-aanval, maar het harde afstandsschot van de spits ging over het Almeerse doel. Vijf minuten voor rust moest Go Ahead Eagles de openingstreffer van Almere City FC incasseren. Na een korte corner werd een indraaiende voorzet van Koolwijk door Thomas Verheydt met het hoofd verlengd richting de tweede paal, waar Frederik Helstrup de bal binnen kon tikken: 1-0.

(Foto: Henny Meyerink)

De eerste doelpoging in de tweede helft was van Go Ahead Eagles. Het schot van Antoine Rabillard was echter een makkelijke prooi voor doelman Michael Woud. Met Frank Ross en Jacob Mulenga bracht Kees van Wonderen vers bloed in het veld voor het laatste half uur van de wedstrijd. Mulenga was kort na zijn eerste schreden op het Almeerse gras gelijk dreigend. In de 65e minuut ontving hij de bal van Maël Corboz en schoot vanuit de draai, maar recht in de handen van doelman Woud.

In de 68e minuut stond opnieuw een hoekschop aan de basis van het tweede doelpunt van Almere City FC. Oussama Bouyaghlafen frommelde de bal van dichtbij over de doellijn en zette de 2-0 op het scorebord. Ook de derde treffer van de Flevolanders kwam tot stand via een corner. Xian Emmers verlengde de bal en tekende in de 76e minuut voor de 3-0, waardoor het verzet van Go Ahead Eagles definitief werd gebroken.