De Weerdt baalt van GA Eagles C1

Go Ahead Eagles C1 heeft slechts een punt overgehouden aan de zespuntenwedstrijd tegen Hoofddorp. De winst lag voor het grijpen en was cruciaal om afstand te nemen van de ploegen onderin de eerste divisie A, maar de gasten uit Noord-Holland kwamen in de slotseconden langszij: 2-2.

Niettemin is het jongste juniorenteam van Go Ahead Eagles één plaats geklommen op de ranglijst, van de negende naar de achtste stek, doordat DWS met 1-3 verloor van PEC Zwolle. Het kon de teleurstelling bij trainer Jochem de Weerdt amper wegnemen. “Het was om te janken”, baalde hij. “Ja, ik ben boos geweest. Hopelijk schudt dat de jongens wakker.”

Go Ahead Eagles begon nog fel aan de wedstrijd en kwam vlot op voorsprong via Rehwin Nandpersad. Daarna werd het spelbeeld rommelig en vond de strijd met name plaats op het middenveld. Beide partijen creëerden weinig. Enige wapenfeit aan Deventer zijde was een schot van middenvelder Aaron van Leer. Kort voor rust scoorde Hoofddorp-spits Miliano Groenbast de gelijkmaker.

In de tweede helft ontstond een aantrekkelijker wedstrijd, het spel golfde op en neer. Goed was het zeker niet altijd, spannend wel. Spits Kaan Kisa maakte vijf minuten na de aftrap 2-1, na een uitgekiende steekpass vanaf het middenveld. Go Ahead Eagles bleef aandringen. Goede kansen waren er voor Kisa – na een voorzet van Beau de Bone – en Craig Post. Diens poeier van afstand ging tegen de lat.

In de slotfase drong Hoofddorp Go Ahead Eagles meer en meer terug in het eigen strafschopgebied. De thuisploeg hield knap stand, maar boog op het allerlaatste moment. “Ook in de tweede helft speelden wij ondermaats”, mopperde De Weerdt. “Basisdingen gingen mis. Het is in voetbal niet onbelangrijk de bal over te spelen naar iemand in hetzelfde shirt. Tegen Roda JC, ook een eerstedivisionist, speelden wij eind augustus een topwedstrijd (bekerduel, 2-0 winst, red.). In de competitie hebben we het moeilijker.” Hij hield de moed erin: “Volgende week nieuwe kansen.”

Go Ahead Eagles: Van Zwolle; Toygar (64. Muteba Beya), Post, Schokker, Luttikholt; Schefczyk (36. Van Schaik), Van Leer (36. Van der Stoel (50. Kok)), Temminck; Nandpersad (46. De Bone), Kisa, Dumay.

Karakteristiek:
Go Ahead Eagles C1 – Hoofddorp C1 2-2 (1-1). 4. Rehwin Nandpersad 1-0, 27. Miliano Groenbast 1-1, 41. Kaan Kisa 2-1, 70+4. Alhaji Sesay 2-2.