Elso Brito maakte zaterdagavond in het met 1-2 gewonnen duel met TOP Oss zijn debuut in het shirt van Go Ahead Eagles. Een debuut waar hij al een aantal weken op wachtte. “Ik ben hier pas kort, maar keek vanaf het eerste moment al uit naar mijn debuut.”

Op 26 augustus werd Elso Brito gepresenteerd in De Adelaarshorst. In de duels met FC Eindhoven en Excelsior bleef de eenvoudig Kaapverdisch international de hele wedstrijd op de bank. Ook tegen TOP Oss begon de linksback als wissel, maar na ruim zeventig minuten maakte Brito als invaller zijn debuut in het shirt van Go Ahead Eagles.

Tekst gaat verder onder foto.

Brito na afloop in gesprek met die andere debutant: Ngombo. (Foto: Henny Meyerink / Foto boven: Erik Pasman)

“Daar ben ik erg blij mee. Ik heb de afgelopen weken hard getraind, geduld gehad en het was wachten tot ik mijn debuut zou maken”, zo vertelde Brito na afloop bescheiden. Go Ahead Eagles zocht in het Frans Heesen Stadion met een 1-0 achterstand de kleedkamer op. Na de rust ging Go Ahead Eagles aanvallender spelen en kwam het op een 1-2 voorsprong. “Om de voorsprong vast te houden kwam ik in het veld. We gingen weer met vier verdedigers spelen”, vertelt Brito.

De Rotterdammer hield niet alleen maar positieve herinneringen over het bezoek aan Oss. “Onze eerste helft was er een om snel te vergeten. De tweede helft pakten we het goed op en waren we de bovenliggende partij. We komen niets voor niets terug van een achterstand. De intentie was om in de tweede helft een stuk aanvallender te spelen en dat hebben we gedaan. Direct na de rust domineerden we de wedstrijd en vervolgens werd dat beloond met doelpunten. We trokken deze wedstrijd uiteindelijk zelf over de streep, zo hoort het ook”, besluit Brito.