Degradatie een feit na nederlaag in Amsterdam

Go Ahead Eagles komt volgend seizoen uit in de Jupiler League. Na een 4-0 nederlaag in Amsterdam tegen Ajax is het pleit beslecht.

Go Ahead Eagles hield 20 minuten zonder al te veel problemen stand tegen Ajax. Nadat Kluivert een afgeslagen corner van afstand binnen schoot, verdubbelde Dolberg al snel de voorsprong. Antonia deed voor rust nog wat terug, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege vermeend strafbaar buitenspel van Hendriks.

Al snel na rust volgde de definitieve beslissing: invaller Frenkie de Jong kopte van dichtbij raak. Twintig minuten voor tijd werd het 4-0 door Cassierra. Go Ahead Eagles eindigde de wedstrijd met tien man, na een rode kaart voor Ritzmaier.

Door de definitieve degradatie kan de volledige focus nu op de toekomst. Eerst de competitie waardig afsluiten tegen Sparta en daarna in de Jupiler League strijden voor een zo spoedig mogelijke terugkeer naar het hoogste niveau. Hierbij lerend van de lessen van dit seizoen. Want ja, natuurlijk zijn er dingen fout gegaan. Anders degradeer je niet. Maar het is nu zaak lessen te trekken uit wat er gebeurd is. Treuren, balen en vloeken, voor zo lang dat nodig is. Om daarna – hopelijk met z’n allen – weer op te staan.

Deze week volgt meer berichtgeving met betrekking tot de sportieve ambites voor volgend seizoen.