Thijs Dekker, Dennis Hettinga, Patrick Maneschijn, Mark Spenkelink en Givan Werkhoven maken dit seizoen definitief deel uit van de hoofdmacht. Dat heeft het vijftal gisteren te horen gekregen van de technische staf.

De vijf spelers tekenden eerder deze zomer hun eerste contract bij Go Ahead Eagles. Hierna sloten ze aan het begin van de voorbereiding aan bij de eerste selectie.

Doelman Spenkelink, middenvelder Dekker en aanvallers Werkhoven en Maneschijn begonnen in 2014 in de A1 van de nieuwe Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles. Werkhoven en Maneschijn maakten op de slotdag van het afgelopen seizoen al hun debuut in de hoofdmacht in het duel met Sparta. Dennis Hettinga kwam in de zomer van 2015 over van Rohda Raalte naar Jong Go Ahead Eagles.


Givan Werkhoven en Patrick Maneschijn tijdens een training in de voorbereiding. (Foto: Erik Pasman)

Ontwikkeling
“Thijs, Dennis, Patrick, Mark en Givan hebben ons alle vijf afzonderlijk van elkaar weten te overtuigen in de voorbereiding”, aldus hoofdtrainer Leon Vlemmings. “Dit is mooi nieuws voor hen, maar ook zeker voor de club. Doorstroming van talent en talentontwikkeling zijn zeer belangrijk voor Go Ahead Eagles. Niet voor niets werd er door de club bewust budget vrijgemaakt om deze spelers hun eerste contract aan te kunnen bieden. Bij het eerste kunnen ze zich optrekken aan het niveau en zich zo verder ontwikkelen. Bij mijn aantreden noemde ik talentontwikkeling niet voor niets als een van mijn speerpunten als trainer. Ik zie er dan ook erg naar uit om dit seizoen samen met de overige stafleden een rol te spelen in de verdere ontwikkeling van deze talenten.”

Tweet van 15 mei 2017, daags na Go Ahead Eagles-Sparta: