Denemarken plaatst zich voor kwartfinale WEURO 2017

Denemarken heeft vanavond in De Adelaarshorst de derde groepswedstrijd met 0-1 gewonnen van Noorwegen tijdens Women’s Euro 2017. De Deense vrouwen plaatsten zich daardoor als nummer twee van groep A voor de kwartfinale van het Europees Kampioenschap voor vrouwen.

Denemarken kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen de Noorse vrouwen. In de vijfde minuut scoorde Katrine Veje met een diagonaal schot met links. Noorwegen – dat nog puntloos was in groep A en daardoor alleen bij een zege nog kans maakte om de kwartfinale te halen – drong daarna wel aan, maar paal, lat en de Deense keepster Stina Lykke Petersen stonden een Noors doelpunt in de weg. Ook een penalty was kort voor rust niet aan Noorwegen besteed. Door de 0-1 zege plaatste Denemarken zich met zes punten uit drie wedstrijden, achter groepswinnaar Nederland, voor de laatste acht van Women’s Euro 2017.

(Foto’s: Erik Pasman)

Aanstaande donderdag (27 juli, aanvang 20:45 uur) wordt in De Adelaarshorst het vierde EK-duel gespeeld tijdens Women’s Euro 2017. Het vrouwenteam van Schotland neemt het dan in groep D op tegen Spanje. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop via de website van Women’s Euro 2017: www.weuro2017.nl/nl/wedstrijden

Een volledig fotoverslag van Noorwegen – Denemarken is hier te vinden.