Eerste Selectie

Dennis van der Ree nieuwe assistent-trainer in Adelaarshorst

Go Ahead Eagles heeft met Dennis van der Ree overeenstemming bereikt om vanaf aankomend seizoen als assistent-trainer van de eerste selectie aan de slag te gaan. De geboren Rotterdammer heeft in De Adelaarshorst een contract voor twee jaar getekend. Van der Ree is daarmee de opvolger van assistent-trainer Roeland ten Berge, die eerder dit jaar al aan had gegeven dat hij voor komend seizoen op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.

In zijn spelerscarrière was Dennis van der Ree actief voor FC Utrecht, NAC Breda, AGOVV en SC Cambuur. Nadien was hij assistent-trainer bij SC Cambuur, FC Twente, Feyenoord en FC Groningen. “Ja, daar zitten inderdaad veel volksclubs tussen”, geeft Van der Ree aan. “Het is altijd mooi om in een stadion te spelen waarbij het publiek volledig achter je staat. Dat vond ik als speler al en dat is als trainer niet anders. In dat opzicht past Go Ahead Eagles mooi in dat rijtje.”

In zijn laatste twee seizoenen als assistent-trainer zag hij beide kanten van de sportieve medaille. Met Feyenoord maakte hij in het seizoen 2022/2023 het Europese succes in de Conference League mee, terwijl hij als assistent-trainer (en later hoofdtrainer) van FC Groningen afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerde.

Dennis Van Der Ree

“Nee, ik vind het geen lastige stap om bij Go Ahead Eagles weer als assistent-trainer aan de slag te gaan”, geeft de 44-jarige Van der Ree aan. “Op termijn ambieer ik weliswaar het hoofdtrainerschap, maar ik vind dat ik de komende jaren als assistent-trainer nog voldoende kan leren. Een leerproces, dat in Groningen in een stroomversnelling kwam doordat ik als hoofdtrainer vijf maanden voor de spelersgroep heb gestaan. Maar om bij Go Ahead Eagles weer mijn ‘oude’ rol als assistent-trainer op te pakken, is als onderdeel van dat leerproces helemaal prima.”

Leerzaam was ook zijn periode bij SC Cambuur, waar hij van 2015 tot 2019 als trainer actief was en al eerder samenwerkte met René Hake. “In het seizoen 2018/2019 was ik trainer van Jong SC Cambuur”, vervolgt Van der Ree.

Dennis Van Der Ree

“Op de momenten dat het uitkwam, stond ik als assistent-trainer van René op het veld bij de eerste selectie. Qua tactiek, trainingsvormen en speelwijze pasten we destijds al goed bij elkaar. In die periode ben ik dus al bekend geraakt met de werkwijze van René en na onze gezamenlijke periode in Leeuwarden hebben we altijd contact met elkaar gehouden. Als we er aankomend seizoen met spelers en staf in slagen om opnieuw een sportief succesvol seizoen bij Go Ahead Eagles neer te zetten, dan hebben we het goed gedaan.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “We zijn erg blij met de komst van Dennis. Hij heeft verschillende functies binnen de technische staf bekleed en bij meerdere clubs gewerkt, waardoor hij een brede kennis heeft. Zijn kwaliteiten als trainer en achtergrond als oud-profvoetballer geven onze staf een mooie impuls.”

Dennis Van Der Ree

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht
Gae Website Popup