Op donderdagavond 6 februari 2014 is Dirk ‘Dick’ Jansen overleden. Dirk was een icoon van Go Ahead Eagles, hij was liefst 25 jaar voorzitter van de Supporters Vereniging en ruim tien jaar materiaalman. 

Zijn trouwe, onbezoldigde inzet was uniek en leverde hem de titel Gouden Eagle op, een eretitel die slechts vier mannen ten deel viel: Harry Elbers, Hans Nieuwdorp, Adrie Steenbergen en Dirk.

Jansen was een markant figuur, je kon hem uittekenen met zijn bril, baard en postuur, roodgele sjaal om de nek, een baken van rust en
een pure sportliefhebber. Je kwam hem met zijn kompaan, wijlen Willem Stormink, overal tegen waar een bal rolde of waar geschaatst werd, want schaatsen was naast voetbal zijn lust en zijn leven. Voor iedereen binnen de club had de loyale, betrouwbare Jansen een luisterend oor en altijd weer reageerde hij
vriendelijk en kalm. Een clubman pur sang, Go Ahead Eagles zat Jansen in zijn bloed.

De laatste tijd was Dirk Jansen te ziek om naar de club te komen. Daardoor was de roodgele familie in de Adelaarshorst nooit helemaal compleet, maar Jansen volgde de club nog wel degelijk op de voet. De club is hem dankbaar en wenst zijn familie veel sterkte. Morgen zal er voorafgaand het duel tegen AZ een minuut stilte zijn ter nagedachtenis van Dirk Jansen.