Go Ahead Eagles – SC Cambuur was vanavond een volwassen en boeiend voetbalgevecht, dat in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. De eerste helft leverde nog de nodige kansen op voor beide doelen, de tweede helft een stuk minder. De stabiele formatie van Go Ahead Eagles gaf, ondanks de hoge druk van SC Cambuur, relatief weinig weg.

De wedstrijd had niet veel tijd nodig om op het veld te ontbranden. Een sterk beginnend SC Cambuur kreeg na vier minuten al de eerste kans via Jarchinio Antonia. De oud-Eagle schoot voorlangs. Ondanks een paar countermogelijkheden kreeg Go Ahead Eagles geen mogelijkheden in de openingsfase.

De Leeuwarders gingen zorgvuldiger met de ruimtes om en kregen na mogelijkheden voor Ragnar Oratmangoen (schot recht op Gorter) en Robin Maulun (vrije trap) hun eerste grote kans in de achttiende minuut. Op een lage voorzet van Robert Mühren schoot wederom Maulun over het doel van doelman Jay Gorter vanaf randje zestien.

Tekst gaat verder onder de foto.


(Foto: Erik Pasman)

In de 22e minuut kreeg ook Go Ahead Eagles zijn eerste kans. Giannis Botos werd weggestuurd en trok de bal laag voor, waarna Jacob Mulenga net niet zijn voet ertegenaan kon zetten. De ploeg van Kees van Wonderen bleef vervolgens doordrukken en na een afgeslagen corner kreeg Boyd Lucassen in de 29e minuut de bal voor zijn voeten. Zijn volley werd echter gesmoord.

Een minuut later kwam Go Ahead Eagles er gevaarlijk door, toen Antoine Rabillard een afstandsschot rakelings naast de goal van doelman Sonny Stevens schoot. In het laatste kwartier van de eerste helft waren er, ondanks het hoge tempo, geen kansen meer voor beide doelen.

Tekst gaat verder onder de foto.


(Foto: Erik Pasman)

De tweede helft kwam wat moeizamer op gang dan het eerste bedrijf. Behalve een verwoestende uithaal van Mees Hoedemakers, die knap werd gepareerd door Jay Gorter, bleven kansen lange tijd uit. SC Cambuur zette aan, maar door stug verdedigend werk van Go Ahead Eagles kwamen de Deventenaren nauwelijks in serieuze problemen.

In de 73e minuut kwam daar verandering in. Met een schot in de korte hoek dwong Ragnar Oratmangoen doelman Gorter tot een fantastische reflex. Niet veel later hoefde de keeper niet in actie te komen na een poging van Robin Maulun, aangezien Luuk Brouwers zich in de baan van het harde schot wierp.

Tekst gaat verder onder de foto.


(Foto: Erik Pasman)

Het was geen opmaat voor een roerige slotfase. Het wedstrijdbeeld bleef lang hetzelfde: SC Cambuur had balbezit, Go Ahead Eagles bleef succesvol tegenhouden. Met het inbrengen van Sam Hendriks en Julliani Eersteling probeerde Van Wonderen voorin voor meer dynamiek te zorgen, maar tot aanvallen kwam de ploeg nauwelijks.

Een slotoffensief van SC Cambuur bleef ook uit, waardoor de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Het betekende een nieuwe clean sheet voor Go Ahead Eagles en een ongeslagen status dit seizoen tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie in drie onderling gespeelde wedstrijden.


(Foto: Erik Pasman)