Aan de boorden van het IJsselmeer hebben Go Ahead Eagles en FC Volendam elkaar vanavond in evenwicht gehouden. In het Kras Stadion werd niet gescoord (0-0), waardoor beide teams het vijfde competitiepunt in het seizoen 2020/2021 konden bijschreven. 

Kees van Wonderen had in zijn basiselftal een plek ingeruimd voor Julliani Eersteling, die op het wedstrijdformulier stond door een blessure bij Boyd Lucassen en als rechtsback zijn basisdebuut maakte in het shirt van Go Ahead Eagles.

Het eerste schot van de wedstrijd kwam op naam van Francesco Antonucci. De Volendammer schoot van afstand, maar Eagles-doelman Jay Gorter had geen moeite om de bal klemvast te pakken. Aan de overzijde liet Zakaria Eddahchouri de eerste schotpoging van Go Ahead Eagles noteren. De buitenspeler trok vanaf de linkerkant naar binnen en krulde de bal richting de verre hoek, waar Volendam-doelman Nordin Bakker de schotpoging onschadelijk maakte.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De grootste kans in het eerste kwartier was voor FC Volendam. Jari Vlak haalde uit, Gorter pareerde zijn schot, waarna de rebound door Het Andere Oranje over werd geschoten. In de 23e minuut had ook Antonucci een verraderlijk schot in huis. De bal werd geschampt en werd daardoor lichtelijk van richting veranderd, maar Gorter tikte de bal naar de zijkant.

Vier minuten later was het weer de beurt aan Go Ahead Eagles om gevaar te stichten. Bradly van Hoeven stak Antoine Rabillard weg, die daardoor schuin voor Nordin Bakker opdook. De doelman redde echter op het lobje van de Fransman. Acht minuten voor rust leidde balverlies bij FC Volendam een kans voor Go Ahead Eagles in. Bradly van Hoeven sprintte langs zijn tegenstander en gaf een lage voorzet. De Volendamse defensie werkte de bal slechts half weg, waarna ook Eddahchouri zijn voet niet goed achter de bal kreeg om doeltreffend af te ronden.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De eerste dreiging in de tweede helft kwam van FC Volendam. Antonucci schoot, maar Volendam-spits Martijn Kaars ‘redde’ Go Ahead Eagles door in de baan van het schot te lopen en het gevaar onschadelijk te maken. Een knappe actie van Rabillard leidde in de 64e minuut bijna tot de openingstreffer voor het team van Van Wonderen. De spits draaide weg bij zijn directe tegenstander en stiftte de bal vervolgens in het zijnet. Het was aan de boorden van het IJsselmeer gelijk het laatste wapenfeit voor de Franse spits, die werd vervangen door Sam Hendriks.

Het zou niet de enige wissel blijven aan de kant van Go Ahead Eagles, waar Van Wonderen (evenals zijn Volendamse collega Wim Jonk) in totaal vijf wissels doorvoerde in een poging de volle drie punten in de wacht te slepen. Een van die invallers, Maël Corboz, was twee minuten voor tijd dicht bij een doelpunt via een afstandsschot, maar doelman Bakker pakte de bal. FC Volendam en Go Ahead Eagles hielden elkaar negentig minuten lang in evenwicht, waardoor beide teams hun vijfde competitiepunt in de Keuken Kampioen Divisie bijschreven.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

FC Volendam – Go Ahead Eagles 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: De heer Manschot
Gele kaart: Julliani Eersteling, Jay Idzes (beiden Go Ahead Eagles)

FC Volendam: Nordin Bakker; Brian Plat, Alex Plat (46. Mike Eerdhuijzen), Marco Tol, Derry John Murkin (85. Mohamed Betti); Jari Vlak (71. Samir Ben Sallam), Boy Deul, Francesco Antonucci; Zakaria El Azzouzi, Martijn Kaars (58. Nick Doodeman), Ibrahim El Kadiri (71. Darius Johnson).

Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Julliani Eersteling (65. Wout Droste), Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Bas Kuipers; Jay Idzes, Erkan Eyibil (76. Maël Corboz), Luuk Brouwers; Bradly van Hoeven (90. Sam Crowther), Antoine Rabillard (65. Sam Hendriks), Zakaria Eddahchouri (76. Frank Ross).