Doelpuntrijk gelijkspel na krankzinnige slotfase in De Vliert: 3-3

Go Ahead Eagles heeft vanavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Na een knotsgekke slotfase eindigde het duel in De Vliert in een 3-3 gelijkspel.

Het was de thuisploeg die de eerste kans van de wedstrijd liet noteren. Via een snelle tegenstoot kwam de bal voor de voeten van de mee naar voren gelopen rechtsback Mats Deijl, die zijn schot in de korte hoek gepareerd zag worden door Eagles-doelman Jay Gorter. Amper een minuut later was er dreiging van Eagles-zijde. Onachtzaamheid in de Bossche defensie resulteerde in balbezit van Sam Hendriks, maar de lage voorzet van de Eagles-spits wist geen vrijstaande medespeler voor het doel te bereiken.

Via een fraaie goal van Bas Kuipers kwam het team van Kees van Wonderen in de beginfase alsnog op voorsprong. De linksback kegelde een afgeslagen bal op schitterende wijze in de hoek: 0-1 in de 8e minuut. Kort daarop kreeg Giannis Botos ruimte om te schieten, maar de Griek had zijn vizier te hoog staan. In de negentiende minuut beet FC Den Bosch van zich af. Een prima aanval van de Brabanders eindigde voor de voeten van Romano Postema, die de bal echter recht in de handen van Jay Gorter schoot.

Een grotere kans om te scoren kreeg Postema in de 27e minuut. De Bossche aanvaller ontweek de buitenspelval van Go Ahead Eagles en verscheen alleen voor Gorter, die met een uitstekende reflex redding bracht op het schot van Postema. Ook op een schot van Jorn van Hedel had de Eagles-doelman kort daarop een passend antwoord.

Go Ahead Eagles schoot na ruim een half uur spelen wél weer met scherp. Een poging van Sam Hendriks trof nog geen doel, maar vervolgens was het Giannis Botos die de daaropvolgende kans van dichtbij beheerst over de doellijn wist te plaatsen: 0-2 in de 32e minuut. Toch liet ook FC Den Bosch zich zeker niet onbetuigd in de eerste helft. Opnieuw was het echter Gorter die tien minuten voor rust een schot van Romano Postema én de rebound van Jizz Hornkamp met gevaar voor lijf en leden uit zijn doel hield.

Het eerste kwartier van de tweede helft tikte weg zonder noemenswaardige kansen. In de 62e minuut was het vervolgens FC Den Bosch dat de aansluitingstreffer maakte. Antoine Rabillard tikte Kevin Felida aan in het strafschopgebied, waarna Jizz Hornkamp vanaf elf meter raak schoot: 1-2 in de 61e minuut. Niet veel later had Sam Beukema zijn ploeg weer wat meer lucht kunnen geven, maar de centrale verdediger kopte uit een corner rakelings naast.

In de 72e minuut was Go Ahead Eagles opnieuw dicht bij een treffer. De korte pass van Antoine Rabillard was echter net te scherp voor Julliani Eersteling, waardoor de Bossche goalie Wouter van der Steen zich voor de bal kon werpen. Daarna was het wederom Sam Beukema die met een kopbal de Brabantse veste onder vuur nam, maar deze keer ging de bal nipt voorlangs.

Twee invallers – Jay Idzes en Martijn Berden – stonden in de 82e minuut bijna aan de basis van het derde Eagles-doelpunt. De voorzet van Idzes werd echter door Berden bij de tweede paal over geschoten. In de 83e minuut kreeg Go Ahead Eagles het deksel op de neus. Romano Postema was het eindstation van een Bossche aanval, waarna het schot van de aanvaller via Jeroen Veldmate in het doel caramboleerde: 2-2.

Vervolgens brak een krankzinnige slotfase aan in De Vliert. Met een katachtige reflex voorkwam Gorter dat FC Den Bosch voor de derde keer scoorde. Het bleek uitstel van executie, want in de 89e minuut ging de bal opnieuw op de stip nadat Ringo Meerveld over het been van Jeroen Veldmate was gevallen. Jizz Hornkamp benutte wederom de toegekende penalty: 3-2. In de derde minuut van de extra speeltijd redde Go Ahead Eagles alsnog een punt doordat Jorn van Hedel de bal in zijn eigen doel kopte: 3-3.