Go Ahead Eagles heeft een mondelinge overeenkomst tot 2020 bereikt met Donny van Iperen. Vanaf morgen (dinsdag) sluit de verdediger in Terwolde aan bij de eerste selectie voor de voorbereiding op seizoen 2019/2020.

Donny van Iperen (24) speelde de afgelopen drie seizoenen voor Telstar, waarvoor hij op 8 augustus 2016 in het betaalde voetbal debuteerde in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Enkele dagen later, op 12 augustus 2016, werd een doelpunt van Van Iperen tegen Fortuna Sittard breed uitgemeten in de media (zie onderstaande video).

“Dat was mijn eerste thuisduel voor Telstar”, weet de verdediger nog goed. “We stonden in eigen stadion met 0-1 achter tegen Fortuna Sittard. Omdat ik tot Onder-17 altijd spits ben geweest, ging ik de laatste paar minuten mee naar voren om iets te forceren. De keeper van Fortuna pakte de bal na een voorzet en wilde de bal weer in het spel brengen. Maar doordat ik verdekt achter hem stond opgesteld, snoepte ik hem de bal af en scoorde de gelijkmaker. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een mooier thuisdebuut kon ik me niet wensen.”


 
Of het door zijn opvallende doelpunt kwam, blijft gissen, maar in zijn eerste jaar in Velsense dienst werd Van Iperen door de supporters van Telstar uitgeroepen tot Speler van het Jaar. In totaal kwam de centrale verdediger tot 83 wedstrijden voor de Velsenaren, waarmee hij in het seizoen 2017/2018 op een vijfde plaats eindigde in de Keuken Kampioen Divisie. “Echt een topseizoen, waarin we de halve finales van de Play-Offs haalden. We hadden een goed team met jongens als Novakovich, Melvin Platje. Mohamed Hamdaoui en Jerdy Schouten, die recent de overstap heeft gemaakt naar Bologna. Ook voor mij persoonlijk was het een fantastisch jaar, waarin ik veel speelminuten heb gemaakt.”


(Foto: Dennis Bresser)

Hoe zou de Noord-Hollander zichzelf als voetballer typeren? “Groot, fysiek sterk, kopsterk, een centrale verdediger die heel hard werkt en het van zijn mentaliteit moet hebben”, somt Van Iperen op. “En ook Deventer is niet geheel onbekend voor me, aangezien mijn zus op Saxion Hogeschool heeft gestudeerd. Als achtjarige jongen heb ik daarom wel eens een wedstrijd van Go Ahead Eagles bezocht in De Adelaarshorst. Deventer zelf maakt een heel knusse indruk op me. Open, warme en gezellige mensen. En niet te vergeten: fanatieke supporters”.

Over dat laatste kan hij meepraten, want ook als speler van Telstar was Van Iperen de afgelopen seizoenen een aantal keer op bezoek in De Adelaarshorst. “Ook in die wedstrijden was het publiek geweldig. Op het veld merkte ik gelijk hoe erg het voetbal leeft in Deventer. Hard werken en de beuk erin gooien typeert mij wel als voetballer, dus ik denk dat ik wel bij Go Ahead Eagles pas. Ik ga er echt voor en hoop dat ik na mijn periode als Witte Leeuw ook een echte Eagle word.”


(Foto: Dennis Bresser)