Drie treffers voor rust genoeg voor zege op FC Den Bosch

Go Ahead Eagles is vanmiddag opgeklommen naar de zevende plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie door een 3-0 zege op FC Den Bosch. Al in de rust keek het team van Kees van Wonderen tegen een voorsprong van drie doelpunten verschil aan door treffers van Antoine Rabillard, Bas Kuipers en een eigen doelpunt van de Bosschenaren.

Na ruim twintig minuten spelen mocht Go Ahead Eagles al een 2-0 voorsprong koesteren. De eerste Eagles-treffer werd in de 17e minuut op het scorebord gezet. Sam Hendriks legde de bal achter de Bossche defensie, precies in de loop van Antoine Rabillard. De Fransman – die in de tiende minuut ook al dichtbij de openingstreffer was, maar toen nog geen doel troef – rondde alleen voor Den Bosch-doelman Wouter van der Steen prima af.

Ook in de tweede Eagles-treffer had Rabillard een aandeel. Met een lage, harde voorzet bracht de aanvaller de bal in het Brabantse strafschopgebied, die uiteindelijk via het lichaam van Daniël Noels in het doel caramboleerde: 2-0 in de 22e minuut. Via Kevin Felida en Don Bolsius was FC Den Bosch vervolgens twee keer dichtbij de aansluitingstreffer. De poging van Felida ging rakelings over de kruising; op de inzet van Bolsius bracht Jay Gorter knap redding.

Door toedoen van Bas Kuipers kon Go Ahead Eagles met een marge van drie doelpunten verschil aan de theepauze beginnen. Waar Den Bosch-doelman Van der Steen rekende op een voorzet, daar schoof de linksback de bal bekeken achter de keeper langs in het doel.

Dat Go Ahead Eagles in de tweede helft waakzaam moest blijven, bleek al binnen een halve minuut. Adrien Bongiovanni kon zijn invalbeurt bekronen met een doelpunt, maar wist van dichtbij niet tot scoren te komen. Diezelfde Bongiovanni raakte in de 67e minuut de paal na een vrije trap, waardoor bij Go Ahead Eagles de nul achterin opnieuw op het scorebord bleef staan. Tussendoor was Sam Hendriks het eindstation van een goede Eagles-aanval, maar de spits schoot de bal recht in de handen van doelman Van der Steen.

De Bossche weerstand was definitief gebroken in de 77e minuut. Daniël Noels moest met zijn tweede gele kaart (en dus rood) vroegtijdig naar de kleedkamer. Aan de stand veranderde het niets meer. Maël Corboz schreef bijna de vierde Eagles-treffer op zijn naam, maar schampte in de laatste minuut de paal. Wel viel zes minuten voor tijd nog de invalbeurt te vieren van Quiermo Dumay, die daarmee zijn officiële debuut als profvoetballer maakte.