Driedaags trainingskamp in Duitsland eindigt met 1-1 gelijkspel

Go Ahead Eagles heeft het driedaagse trainingskamp in Duitsland afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen VfB Oldenburg. In het Marschberg-Stadion kwam de Duitse gastheer in de eerste helft op een 1-0 voorsprong, maar door een rake kopbal van Jamal Amofa na rust kwam het team van trainer René Hake langszij.

Er waren de nodige supporters naar Oldenburg afgereisd om Go Ahead Eagles aan het werk te zien tegen de ploeg die afgelopen seizoen naar de 3. Liga promoveerde. Zij zagen dat hun team al vlot tegen een 1-0 achterstand aankeek door een doelpunt in de 7e minuut van Martin Schmidt. Go Ahead Eagles stelde daar na ruim een kwartier spelen een gevaarlijke vrije trap van Philippe Rommens tegenover, maar de bal werd door VfB Oldenburg-doelman Pelle Boevink over de lat getild.

Niet veel later was ook Jahnoah Markelo dicht bij de gelijkmaker. De aanvaller speelde zich vrij en haalde van dichtbij uit, maar het was wederom Boevink die zijn hand tegen de bal kreeg. Aan de overzijde was Jeffrey de Lange belangrijk door de bal na een scrimmage uit de hoek van zijn doel te tikken. Een gevaarlijke, lage voorzet van Kebba Badjie werd tot opluchting van Go Ahead Eagles door iedereen gemist en ging rakelings voorlangs.

Germany: Vfb Oldenburg Vs Go Ahead Eagles

In de tweede helft viel de rood-gele gelijkmaker al snel. Een hoekschop werd in de 50e minuut door Jamal Amofa tegen de touwen gekopt. Vervolgens waren er mogelijkheden voor Bobby Adekanye en Robbin Weijenberg, maar beide aanvallers troffen geen doel. Een kwartier voor tijd leek VfB Oldenburg opnieuw op voorsprong te komen toen Affamefuna Ifeadigo van dichtbij de Eagles-veste onder vuur kon nemen. Een uitstekende reflex van  Jeffrey de Lange voorkwam echter een tegendoelpunt. Het laatste dreigende moment van de wedstrijd kwam van Rashaan Fernandes. De Eagles-aanvaller probeerde het met een indraaiende vrije trap, maar zijn inzet ‘waaide’ nipt over, waardoor 1-1 de eindstand werd.

“In de tweede helft ging het een stuk beter dan in de eerste helft”, had René Hake gezien. “Na rust was onze intensiteit hoger en onze pressing beter. We hebben veel ballen op de speelhelft van de tegenstander veroverd, al hadden we wel meer kansen moeten uitspelen.”

“Wat het trainingskamp betreft zijn we goed ontvangen door VfB Oldenburg en mochten we gebruik maken van hun trainingsfaciliteiten. Daarnaast zaten we in een prima hotel, dus al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd verblijf in Duitsland.”

Wedstrijdkarakteristieken

VfB Oldenburg – Go Ahead Eagles 1-1 (1-0)
7′ Marten Schmidt 1-0
50′ Jamal Amofa 1-1

Go Ahead Eagles (eerste helft): Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber, José Fontán, Aventis Aventisian; Jahnoah Markelo, Enric Llansana, Philippe Rommens, Martijn Berden; Finn Stokkers, Isac Lidberg.

Go Ahead Eagles (tweede helft): Jeffrey de Lange; Pim Saathof, Jamal Amofa, Jay Idzes, Justin Bakker, Bas Kuipers; Xander Blomme, Evert Linthorst; Bobby Adekanye (80′ Gijs Steinfelder), Robbin Weijenberg (80′ Milan Berenschot), Rashaan Fernandes.

Fotografie: Erik Pasman