Meer dan vijf maanden geduldig wachten op het spelen van een officieel duel om vervolgens bij de start van seizoen 2020/2021 gelijk vijf keer te winnen. Met vijf bekerzeges mag de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding spreken van een ware droomstart.

In de wetenschap dat FC Utrecht O13 of AZ O13 de eerstvolgende bekertegenstander zou worden, trapte het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles vanmorgen af op sportpark Zuiderlaan in Twello. Tegenstander FC Eindhoven O13-2 werd met 2-0 verslagen. Doelpunten van Senne (op slag van rust) en Theodor (kort voor het laatste fluitsignaal) beslisten het duel in het voordeel van het team van O13-trainer Martijn Jongbloed.

“Wij waren vandaag de bovenliggende partij in een wedstrijd vol waardevolle leermomenten”, keek Jongbloed terug op het bekerduel waarin hij officieel debuteerde als trainer van Go Ahead Eagles O13. “We hebben de hele wedstrijd goed druk gezet én gehouden op Eindhoven. In de eindfase verliep het echter moeizamer. We misten veel kansen, waardoor Eindhoven tot de laatste minuut in de wedstrijd bleef. Maar zoals gezegd: het was een wedstrijd waarin we veel geleerd hebben en waarmee we verder kunnen.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Carlo Bruil)

Het goede voorbeeld van Onder-13 werd ’s middags gevolgd door Go Ahead Eagles Onder-14, dat het bekertreffen met FC Emmen O14 met 6-1 won. Na een 1-0 voorsprong moesten de manschappen van Jip Ellenbroek de gelijkmaker incasseren, maar na een 3-1 ruststand liep Go Ahead Eagles Onder-14 in de tweede helft uit naar een royale 6-1 zege. Drie treffers kwamen op naam van Eser Gürbüz.

“We hebben vandaag een dik verdiende overwinning geboekt op FC Emmen”, constateerde Ellenbroek. “Het team boekt duidelijk progressie aan de bal en is verdedigend stabiel. Dat resulteerde in een wedstrijd waarin we nauwelijks kansen hebben weggegeven. Aanvallend was het af en toe smullen, ik heb geweldige aanvallen gezien met veel lopende spelers.”

Het trio zeges op sportpark Zuiderlaan werd gecompleteerd door Go Ahead Eagles Onder-15. De ploeg van Tristan Berghuis won met 3-0 van sc Heerenveen O15, dat uitkomt in de 2e Divisie en daarmee dit seizoen één niveau hoger acteert dan Go Ahead Eagles O15. Na een ruststand van 0-0 werd de wedstrijd in de tweede helft beslist door drie goals in zes minuten. Enes Gundoǧdu, Lucas Hulsbergen en Nesher Meulenbroek waren tussen de 42e en 48e minuut ieder één keer trefzeker.

“Een leuke bekerwedstrijd waarbij het in de eerste helft behoorlijk gelijk opging”, zag Berghuis. “Wij waren veel op de helft van Heerenveen te vinden, maar ook zij kwamen er een aantal keer goed uit. Er waren kansen voor beide ploegen, maar het bleef tot het rustsignaal 0-0. Na de 1-0 kenden we een zeer goede fase met hele mooie aanvallen, waarin we uitliepen naar 2-0 en 3-0. Vooral in de tweede helft heb ik erg genoten van onze spelers. We lieten verzorgd voetbal zien en bij balverlies zaten we er bovenop.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Carlo Bruil)

Go Ahead Eagles O16 nam het in het Groningse Haren op tegen Be Quick 1887 O16. Ook het team van O16-trainer Uǧur Yildirim bekerde verder: 0-4. “Een dik verdiende overwinning tegen een stugge tegenstander”, vatte Yildirim het duel in het noorden van het land samen. “De eerste helft was eigenlijk alleen ons team aan de bal, maar creëerden we weinig. Nadat we kort voor rust op 0-1 kwamen, ging het vervolgens vele malen gemakkelijker. Uiteindelijk was de overwinning meer dan verdiend.”

Dennis van Beukering debuteerde tijdens zijn eerste officiële duel als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Onder-18 met een bekeroverwinning: 0-1 tegen Almere City FC O18. Het bleef lange tijd spannend in Flevoland, waar de brilstand tot een kwartier voor tijd op het scorebord prijkte. In de 76e minuut was het echter Maxwell Rodrigues die de score opende voor de ploeg van Van Beukering. Ondanks een grote kans in blessuretijd voor Almere City FC bleef het daarbij, waardoor ook Go Ahead Eagles Onder-18 een ronde verder is in het bekertoernooi.

Tekst gaat verder onder Twitter-bericht.

Wedstrijdkarakteristieken

Almere City FC O18 – Go Ahead Eagles O18 0-1 (0-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Maxwell Rodrigues.

Be Quick 1887 O16 – Go Ahead Eagles O16 0-4 (0-1)
Doelpuntenmakers Go Ahead Eagles: Bruno van den Dungen (2), Thijmen Koers, Ibrahima Kouyate.

Go Ahead Eagles O15 – sc Heerenveen O15 3-0 (0-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Enes Gundoǧdu, Lucas Hulsbergen, Nesher Meulenbroek.

Go Ahead Eagles O14 – FC Emmen O14 6-1 (3-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Eser Gürbüz (3), Sven ten Bokum, Stijn Hegeman, Jesse Wijnstok.

Go Ahead Eagles O13 – FC Eindhoven O13-2 2-0 (1-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Theodor, Senne.

Go Ahead Eagles O21 was vrij van competitie- en bekerverplichtingen.