Op een natte en verdrietige dinsdagavond verloor Go Ahead Eagles van FC Volendam. De wedstrijd eindigde in 1-3 voor de Volendammers, maar volgens Wout Droste, de enige doelpuntenmaker aan de kant van Go Ahead Eagles, had er meer ingezeten. 

Meer dan bij de wedstrijd, waren de gedachten van spelers en staf van beide clubs voorafgaand aan het duel vooral bij Mitchel Michaelis en zijn vriendin Jenn, die maandagavond tragisch genoeg afscheid moesten nemen van hun overleden zoontje Jax. Droste: “Mitchel is een topgast en heeft al een zware periode achter de rug. We wilden deze wedstrijd graag voor hem winnen, om hem te steunen. Toch konden we het treurige nieuws rond Mitchel maar moeilijk uit ons hoofd zetten. De aanloop naar het duel was erg zwaar. We probeerden het zo veel mogelijk los te laten, maar focussen op de wedstrijd bleek moeizaam te gaan.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Het spel van Go Ahead Eagles oogde vooral voor rust stroef. “De eerste helft was zeer matig, vooral naar voren toe”, stelt de rechtsback. “Daarbij moesten we in de eerste helft een tegendoelpunt incasseren dat voortkwam uit naïef opbouwen van ons. Volendam was er op uit om de bal te onderscheppen. Dat gebeurde in de 40e minuut rond de zestien, waardoor het tegendoelpunt tot stand kwam.”

Na rust wist Go Ahead Eagles de tegenstander meer onder druk te zetten, waardoor in de 65e minuut de gelijkmaker viel. Het doelpunt werd gemaakt door Droste zelf, die na ruim zeven jaar het net weer eens deed bollen. “In de tweede helft waren we gevaarlijker rond hun zestien en hebben we een aantal kansjes gehad. Helaas wisten we niet door te drukken en kregen we eigenlijk vanuit het niets nog een doelpunt tegen. Daarna is het ons helaas niet meer gelukt om terug te komen in de wedstrijd.”

(Foto: Erik Pasman)