Nieuws Algemeen

Drukke, rustige voetbalzaterdag voor jeugdteams Voetbalacademie

Met twee uitwedstrijden en maar liefst vier thuiswedstrijden wacht er een volle voetbalzaterdag – maar helaas zonder publiek – voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Na een succesvol afgelopen weekend – waarin Onder-16 de mini-IJsselderby won en Onder-18 een monsterzege liet noteren – mogen alle jeugdelftallen zaterdag 20 november de wei in.

Op sportpark Zuiderlaan in Twello is de ouverture zaterdag voor Go Ahead Eagles Onder-14, dat tegen FC Emmen O14 speelt. Het duel in de middenmoot van Divisie 3A begint om 11:30 uur.

Om 13:30 uur spelen zowel Go Ahead Eagles O21 als Go Ahead Eagles O15 een thuiswedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard. Beide elftallen – O21 onder leiding van Jouad Boufarra en O15 onder leiding van Jip Ellenbroek – hebben de koppositie in de competitie voor het grijpen in hun duel met de Limburgers.

Het slotstuk in Twello is voor Go Ahead Eagles Onder-16. Het team van oud-speler Uǧur Yildirim doet nog steeds mee voor het kampioenschap in Divisie 3A. De volgende stap naar de koppositie kan om 16:00 uur worden gezet in het duel met hekkensluiter FC Dordrecht O16.

Pec Zwolle O16 Go Ahead Eagles O16 (2)

Het jongste team uit de Go Ahead Eagles Voetbalacademie, Onder-13, speelt een uitwedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap O13. De jongens van Martijn Jongbloed wachten al enkele weken op een overwinning en hopen tegen De Superboeren drie punten te pakken, zodat de weg omhoog verder ingezet kan worden na het gelijkspel van vorige week. Voor Go Ahead Eagles O18 – dat vorige week met liefst 14-2 won van Alexandria ’66 – staat een lange rit naar Kerkrade te wachten. Het elftal van Tristan Berghuis speelt om 15:00 uur de wedstrijd tegen Roda JC O18. Go Ahead Eagles neemt bij winst de tweede plaats over van de geel-zwarten uit Limburg.

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is publiek helaas niet welkom bij de wedstrijden van de jeugdteams. Via de Twitter-pagina van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie volg je de hele dag alle ontwikkelingen op de velden.

Go Ahead Eagles O18 Mvv O18 (3) Uitsnede
Terug naar overzicht