Drukke voetbalweek afgesloten met 3-0 zege op FC Eindhoven

Go Ahead Eagles heeft zijn derde competitieduel in acht dagen tijd afgesloten met een 3-0 zege op FC Eindhoven. Sam Beukema scoorde voor rust de openingstreffer, waarna Jacob Mulenga in de tweede helft aantoonde ‘not done yet’ te zijn door tijdens zijn debuut voor Go Ahead Eagles als invaller de 2-0 tegen de touwen te schieten. Het slotakkoord was voor Bas Kuipers: 3-0.

De eerste doelpogingen van de wedstrijd waren voor FC Eindhoven, waar de dreiging vooral kwam van Jacky Donkor. Al in de vijfde minuut moest Eagles-doelman Jay Gorter gestrekt naar de hoek om een inzet van de linksbuiten onschadelijk te maken. Na een kwartier spelen was Donkor de aangever voor Lorenzo van Kleef, die de bal van dichtbij over het Eagles-doel schoot. In de 22e minuut moest Gorter opnieuw redding brengen met zijn voet, nadat de Eindhovense linkervleugelaanvaller een schot in de korte hoek had gelost.

De eerste kans voor Go Ahead Eagles was gelijk raak. Een vrije trap van Bradly van Hoeven werd onberispelijk tegen de touwen gekopt door Sam Beukema, die daarmee zijn tweede competitietreffer van het seizoen maakte: 1-0. Bij dat doelpunt bleef het in de eerste helft, doordat mogelijkheden voor FC Eindhoven niet werden benut door Jort van de Sande (schot naast) en Hugo Botermans (boogbal naast).

De tweede helft was vijf minuten oud toen Frank Ross een diagonaal schot rakelings voor het doel van Eindhoven-doelman Ruud Swinkels langs zag gaan. Ook doelpogingen van Botermans, Eagles-captain Jeroen Veldmate en Donkor misten richting of venijn om tot doelpunt gepromoveerd te worden.

Toch slaagde Go Ahead Eagles er alsnog in om in de laatste tien minuten van de wedstrijd twee keer doel te treffen. Jacob Mulenga maakte in de 69e minuut als invaller zijn debuut voor Go Ahead Eagles en had slechts dertien minuten nodig om zijn naam op het scoreformulier te zetten. Sam Hendriks diende als bliksemafleider, waarna de Zambiaanse aanvaller de bal via een Eindhoven-verdediger in zijn voeten kreeg geschoven en in de 83e minuut de 2-0 maakte.

Bradly van Hoeven was er vervolgens met zijn tweede assist van de avond voor verantwoordelijk dat Bas Kuipers zijn eerste doelpunt in het shirt van Go Ahead Eagles kon maken. De mee opgestoomde linksback scoorde in de blessuretijd van het duel met een fraai schot van afstand: 3-0.

Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 3-0 (1-0)
28. Sam Beukema 1-0
82. Jacob Mulenga 2-0
90+1 Bas Kuipers 3-0

Scheidsrechter: De heer Kamphuis
Gele kaart: Valentino Vermeulen (FC Eindhoven)

Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Wout Droste (68. Julliani Eersteling), Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Bas Kuipers; Kevin van Kippersluis (69. Jacob Mulenga), Maël Corboz (88. Boyd Lucassen), Jay Idzes; Bradly van Hoeven, Sam Hendriks, Frank Ross (76. Erkan Eyibil).

FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Flor Van Den Eynden, Mawouna Amevor, Bart Biemans, Valentino Vermeulen; Lorenzo van Kleef, Jort van der Sande, Vinnie Vermeer; Dico Jap Tjong (64. Alef Joao), Hugo Botermans, Jacky Donkor.