Go Ahead Eagles Onder-19 en Onder-17 zijn er vandaag in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. Onder-19 won in Zwolle van ZAC O19 (0-2), terwijl Onder-17 het in Borne op strafschoppen aan liet komen om NEO O17 van zich af te schudden. In de Eerste Divisie-hoog won Go Ahead Eagles Onder-15 na een doelpuntenspektakel met 6-5 van Spartaan ’20 O15.

Onder-19 houdt het lang spannend

Ten koste van ZAC O19 bereikte Go Ahead Eagles Onder-19 de laatste vier van het bekertoernooi. “We begonnen goed aan het duel”, vond O19-trainer Lars Lambooij. “We pakten het initiatief, maakten het spel en hadden een veldoverwicht. Zonder dat we heel veel kansen creëerden, overigens.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Nadat Onder-19 via Iede Schokker op een 0-1 voorsprong was gekomen, werd het spel van het oudste Eagles-jeugdteam slordiger. Volgens Lambooij schortte het vooral aan zorgvuldigheid in de eindfase. “We maakten niet altijd de juiste keuzes en de bezetting voor het doel was niet goed. Verder werden na onze openingstreffer veel slordigheden begaan door onze ploeg, zoals slechte aannames. De momenten dat ZAC gevaarlijk werd en kansen kreeg, kwamen vooral tot stand door fouten van onze kant.”

Door een benutte strafschop zette Don Gambier kort voor tijd de 0-2 eindstand op het scorebord, waardoor Onder-19 zich plaatste voor de halve finale van het bekertoernooi.

Onder-17 toont zich de sterkste na strafschoppen

In navolging van Go Ahead Eagles Onder-19 slaagde ook Go Ahead Eagles Onder-17 er vanmiddag in om zich te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. Op bezoek bij NEO O17 uit Borne had tet team van O17-trainer Uǧur Yildirim er na de reguliere speeltijd (0-0) echter wel een strafschoppenserie voor nodig om zich bij de laatste vier ploegen te scharen.

“Bij NEO hebben ze vandaag echt wel iets leuks van onze onderlinge bekerwedstrijd proberen te maken”, complimenteerde Yildirim de kwartfinaletegenstander. “Het was druk langs de lijn, er waren veel kinderen aanwezig en er hing een mooie sfeer. En ook op het veld bood NEO O17 ons goed weerstand.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Toch vond Yildirim dat zijn team het niet op strafschoppen aan had moeten laten komen. “We waren beter en gaven niets weg, maar we wisten daarentegen ook weinig te creëren. Het aantal kansen was op de vingers van één hand te tellen. Wat dat betreft zijn we qua voetbal wat moeizaam uit de winterstop gekomen. Dat moet wel beter.”

Onder regen- en stormachtige omstandigheden toonde Go Ahead Eagles onder-17 zich de sterkste in de beslissende strafschoppenserie. De eerste penalty van NEO O17 werd goed gepakt door Eagles-doelman Sven Jansen. Doordat het team van Yildirim de vierde strafschop miste, stond het na vijf strafschoppen 4-4. Vervolgens mikte een speler van NEO O17 de zesde penalty over het Eagles-doel, waarna Robbin Weijenberg zijn ploeg vanaf de strafschopstip naar de halve finale schoot.

Doelpuntenspektakel bij Onder-15

Voor Go Ahead Eagles Onder-15 was het vandaag een doelpuntrijke dag. Op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen werd Spartaan’20 O15 met 6-5 verslagen. Van de elf goals werden er maar liefst zeven al voor de rust gemaakt.

Voor het publiek was het een vermakelijke middag, maar O15-trainer Tristan Berghuis vond dit niet de beste wedstrijd van zijn ploeg. “We hadden weinig controle over het duel. Onze tegenstander was erg fysiek, daar hadden we veel moeite mee.” Volgens Berghuis ontstonden de problemen vooral bij het verdedigen en de omschakelmomenten. “Spartaan’20 had een paar snelle aanvallers voorin staan. Hier kregen we als team weinig grip op. Vaak gaven we te veel ruimte weg, waar de tegenstander goed gebruik van maakte.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Carlo Bruil)

Mede door een hattrick van Jorn Hekkert sleepte Go Ahead Eagles Onder-15 uiteindelijk toch de overwinning binnen. “In aanvallend opzicht hebben we veel individuele kwaliteiten. We maken aardig veel goals dit seizoen. Maar deze wedstrijd had beide kanten op kunnen gaan. Wij hadden nu het geluk dat we er uiteindelijk met de winst vandoor gingen”, vertelt Berghuis.

Go Ahead Eagles Onder-15 had vóór deze wedstrijd nog weinig doelpunten geïncasseerd in de Eerste Divisie-hoog. “Dit is niet iets wat structureel voorkomt, vaak geven we in een wedstrijd weinig kansen weg”, verklaart trainer Berghuis. “Deze wedstrijd is gefilmd. Tijdens de volgende trainingen kunnen we deze beelden bekijken en gebruiken om het team uiteindelijk te verbeteren.”

Wedstrijdkarakteristieken

Bekertoernooi (kwartfinale):
ZAC O19 – Go Ahead Eagles O19 0-2 (0-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Don Gambier, Iede Schokker

Bekertoernooi (kwartfinale):
NEO O17 – Go Ahead Eagles O17 0-0 (0-0)
(Go Ahead Eagles O17 wint na strafschoppen)

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles O15 – Spartaan ’20 O15 6-5 (4-3)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Jorn Hekkert (3), Brian Goudbeek, Ibrahima Kouyate, Leon Opdam

Go Ahead Eagles O13 was vrij van competitie- en bekerverplichtingen

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.