Go Ahead Eagles heeft zeer hoge ogen gegooid op de 26e editie van de G-Voetbaldag van de Stichting Coaches Betaald Voetbal, KNVB en BVV Barendrecht. Voor het eerst in de clubgeschiedenis gingen de rood-gelen er in Barendrecht met de dubbel vandoor. Zowel de penaltybokaal als de reguliere competitie was een prooi voor de Deventer formatie.

De finale tegen favoriet TOP Oss, voor de derde keer finalist, was een zenuwslopende. De eindstand was 0-0 en dus moesten er penalty’s genomen worden. Terwijl trainers John Stegeman, Kick Maatman en Marco Heering van de spanning bijna niet meer durfden te kijken, eiste doelman Nick een glansrol op. Hij stopte maar liefst drie penalty’s van TOP Oss.


Giovanni van Bronckhorst (hoofdtrainer Feyenoord) reikte de prijzen uit.

“Een bekroning van een fantastische dag”, sprak John Stegeman. “De jongens speelden voetbal zoals het hoort: zeer fanatiek, met respect voor de tegenstander en vol spelplezier.”

De rood-gele G-voetballers gingen niet alleen naar huis met de trofee├źn en medailles, die werden uitgereikt door Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Ze werden door hun trainers ook uitgenodigd voor een thuiswedstrijd van het andere vlaggenschip van Go Ahead Eagles.Het Nationaal G-Voetbaltoernooi bij BVV Barendrecht wordt ieder jaar op Sportpark de Bongerd gevierd. De organisatie van de dag is in handen van Coaches Betaald Voetbal, de KNVB, BVV Barendrecht en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV). De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en de sponsors ING, PwC, Plus en Voetbal International.

Aan het toernooi nemen maar liefst 400 G-voetballers deel die allemaal in de ├ęchte tenues van clubs uit het betaald voetbal spelen en worden gecoacht door alle bekende trainers van de profclubs. Daarnaast zijn ook de topscheidsrechters die wekelijks fluiten in de Eredivisie present op dit voetbalfeest. Sportiviteit, plezier, respect en gelijkwaardigheid staan hoog in het vaandel tijdens het G-voetbaltoernooi.