Deventer tegen Leeuwarden. Dat betekent Go Ahead Eagles tegen SC Cambuur en dat levert altijd spektakel op. Of het nou om de eerste elftallen gaat van beide ploegen, of om duels tussen de jeugdteams. Zoals komende zaterdag, want Onder-19 en Onder-17 spelen beide een thuiswedstrijd tegen hun Friese generatiegenoten. Voor Go Ahead Eagles Onder-15 en Go Ahead Eagles Onder-13 staat dit weekend een uitwedstrijd in respectievelijk Kerkrade en Volendam op het programma.

Go Ahead Eagles O19 – SC Cambuur O19

Tweede Divisie A (13:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles Onder-19 trapt zaterdag om 13:00 uur af tegen SC Cambuur Onder-19. De ploeg van Erik Zandstra bezet in de Tweede Divisie A de vierde plaats met dertien punten uit zes duels en een achterstand van drie punten op koploper Hercules O19. Tegenstander SC Cambuur O19 staat op de tweede positie met vijftien punten uit zes competitiewedstrijden. Oftewel: Go Ahead Eagles Onder-19 tegen SC Cambuur Onder-19 wordt zaterdag een duel tussen twee ploegen met titelaspiraties in de Tweede Divisie A. Een topper in Twello!

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O17 – SC Cambuur O17

Tweede Divisie A (11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Waar Go Ahead Eagles Onder-19 hoge ogen gooit in de Tweede Divisie A, daar doet Onder-17 exact hetzelfde. Onder-17 vormt samen met Zeeburgia O17 en DWS O17 de Top-3 in hun competitie met dertien punten uit zes duels. Opponent SC Cambuur O17 staat met één punt minder op de vijfde positie van de ranglijst.

De ploeg van Uǧur Yildirim leed vorig weekend de eerste nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij DWS in Amsterdam werd met 1-0 verloren door Go Ahead Eagles Onder-17, dat in de negen officiële wedstrijden daarvoor ongeslagen bleef. Onder-17 trapt zaterdagochtend op sportpark Zuiderlaan in Twello om 11:00 uur af tegen SC Cambuur, wat betekent dat de liefhebbers kunnen blijven ‘hangen’ om twee uur later het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles aan te moedigen.

Tekst gaat verder onder foto.

Roda JC O15 – Go Ahead Eagles O15

Eerste Divisie-laag (15:00 uur, sportpark Kaalheide, Kerkrade)

Het Go Ahead Eagles Onder-15 van Tristan Berghuis speelde twee weken geleden een uitduel tegen Fortuna Sittard O15. Het was een verre trip, maar de 2-4 overwinning in Limburg maakte de terugreis een stuk aangenamer. Ook komende zaterdag zullen de mannen van Berghuis weer meermaals een tussenstop moeten maken om de benen te strekken, want dit weekend staat de uitwedstrijd tegen Roda JC op het programma.

In de Eerste Divisie-laag zitten acht ploegen. Op de eerste plaats staat het nog ongeslagen Go Ahead Eagles Onder-15 met 25 punten uit acht wedstrijden. Zes plaatsen lager staat Roda JC Onder-15, dat zes van de negen wedstrijden verloor. Er liggen dus zeker mogelijkheden voor Go Ahead Eagles Onder-15, dat in eigen huis al met 6-1 te sterk was voor de club uit Limburg.

Tekst gaat verder onder foto.

FC Volendam O13 – Go Ahead Eagles O13

Eerste Divisie-hoog (09:45 uur, Kras Stadion, Volendam)

De spelers van Go Ahead Eagles Onder-13 moeten zaterdagochtend vroeg uit de veren, want om 10:00 uur staat al de uitwedstrijd tegen FC Volendam O13 op de planning. De Volendammers waren in september met 0-5 te sterk voor de ploeg van Jip Ellenbroek. Dat er eerder in het seizoen verloren werd van FC Volendam is geen schande, want de Volendammers staan op de vierde plaats in de Eerste Divisie-hoog.

Go Ahead Eagles Onder-13 staat op dit moment zevende in de competitie en de achterstand op Alphense Boys O13 (de nummer zes) bedraagt vier punten in het nadeel van Go Ahead Eagles Onder-13. Toch reist het elftal van Ellenbroek naar Volendam af onder het motto ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’. En zo is het maar net!