Dubbele oefennederlaag in Eindhoven

Go Ahead Eagles speelde vanmiddag twee besloten oefenwedstrijden op exact hetzelfde tijdstip en op bijna exact dezelfde locatie. De ene helft van de eerste selectie trad in het Jan Louwers Stadion aan tegen FC Eindhoven (2-0 nederlaag), terwijl de andere helft van de spelersgroep het op PSV Campus De Herdgang opnam tegen Jong PSV (3-0 verlies).

Met dezelfde elf basisspelers als een week geleden tegen Feyenoord begon Go Ahead Eagles aan het oefenduel met FC Eindhoven. De ploeg van René Hake keek al na zeven minuten tegen een achterstand aan nadat een van richting veranderde vrije trap van Lamine Diaby-Fadiga achter Eagles-doelman Jeffrey de Lange over de doellijn ging: 1-0. Go Ahead Eagles – dat veelvuldig de bal had in het Jan Louwers Stadion – stichtte gevaar via Bobby Adekanye (schot in zijnet) en Tesfaldet Tekie (doelpoging voorlangs). Tegen het einde van de eerste helft moest De Lange handelend optreden nadat hij Evan Rottier ineens voor hem zag opdoemen. Waar Go Ahead Eagles met dezelfde elf spelers uit de kleedkamer kwam voor het begin van de tweede helft, daar stuurde FC Eindhoven zes nieuwe krachten het veld in. Via een scrimmage voor het Eindhovense doel kwam Go Ahead Eagles in de 60e minuut bijna op gelijke hoogte.

St20221228 21285; Fc Eindhoven Vs Go Ahead Eagles; Eindhoven; The Netherlands; Voetbal;

Ook Adekanye was dichtbij de gelijkmaker, maar keeper Nigel Bertrams hield de Eagles-aanvaller van scoren af. Een kopbal van Oliver Edvardsen werd eveneens door de Brabantse goalie gepakt. Doeltreffend was FC Eindhoven in de 84e minuut wél nog een keer. Met een (opnieuw) van richting veranderd schot van afstand bepaalde Yassine Azzagari de eindstand op 2-0.

Jong PSV – Go Ahead Eagles

Enkele kilometers verderop moest Go Ahead Eagles ook op PSV Campus De Herdgang al na zeven minuten een tegentreffer incasseren in de oefenwedstrijd tegen Jong PSV. Isaac Babadi was het eindstation van een razendsnelle counter van de Eindhovenaren: 1-0. Nadat Erwin Mulder kort daarop een schot van Jeremy Antonisse onschadelijk had gemaakt, moest de Eagles-doelman in de 28e minuut het antwoord schuldig blijven op een afstandsschot van Amin Doudah, die de voorsprong van Jong PSV verdubbelde: 2-0.

Al snel in de tweede helft kreeg Go Ahead Eagles twee mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar een schot van Rashaan Fernandes werd gekeerd door doelman Niek Schiks, terwijl een schuiver van Enric Llansana nipt naast het Eindhovense doel verdween. In de 67e minuut slaagde Jong PSV er wel in om opnieuw doeltreffend af te drukken via Michaël Maria: 3-0. Tot scoren kwam Go Ahead Eagles uiteindelijk niet in het regenachtige Eindhoven, mede doordat Jong PSV-doelman Tyrick Bodak doelpogingen van Federico Mattiello en Rashaan Fernandes onschadelijk maakte.

Wedstrijdkarakteristieken (1)

FC Eindhoven – Go Ahead Eagles 2-0 (1-0)
7’ Lamine Diaby-Fadiga 1-0
84′ Yassine Azzagari 2-0

Gele kaart: Moussa Sanoh (FC Eindhoven), Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)

FC Eindhoven: Nigel Bertrams; Dyon Dorenbosch (46′ Koen Oostenbrink), Rodrigo Rêgo (46′ Jarno Janssen), Mawouna Amevor (67′ Pieter Bogaers), Collin Seedorf (67′ Justin Ogenia), Jasper Dahlhaus (67′ Jordy Huybers); Pjotr Kestens (46′ Sven van Doorm), Brian De Keersmaecker (67′ Dalton Enokpa), Ozan Kökçü (46′ Yassine Azzagari); Lamine Diaby-Fadiga (46′ Naoufal Bannis), Evan Rottier (46′ Moussa Sanoh / 78′ Dyon Dorenbosch).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jay Idzes, Bas Kuipers; Tesfaldet Tekie, Evert Linthorst; Bobby Adekanye, Willum Willumsson, Oliver Edvardsen; Isac Lidberg.

Wedstrijdkarakteristieken (2)

Jong PSV – Go Ahead Eagles 3-0 (2-0)
7’ Isaac Babadi 1-0
28’ Amin Doudah 2-0
67’ Michaël Maria 3-0

Jong PSV: Niek Schiks (60’ Tyrick Bodak); Livano Comenencia, Emmanuel van de Blaak (46’ D’Leanu Arts), Dennis Vos, Fedde Leysen (46’ Matteo Dams); Amin Doudah, Mo Nassoh, Tim van den Heuvel (46’ Enzo Geerts); Isaac Babadi, Ilyas Bougafer (63’ Michaël Maria), Jeremy Antonisse (46’ Mylian Jimenez).

Go Ahead Eagles: Erwin Mulder; Pim Saathof (60’ Federico Mattiello), Jamal Amofa (60’ Emre Öztas), José Fontán, Aventis Aventisian; Xander Blomme, Enric Llansana, Justin Bakker, Martijn Berden (32’ Rashaan Fernandes); Finn Stokkers (60’ Martijn Berden), Sylla Sow.

Fotografie: Wout van Zoeren