Go Ahead Eagles A1 en B1 hebben met 4-1 gewonnen van respectievelijk Olde Veste ’54 en Schalkhaar. De C’tjes gingen in Amsterdam met 3-2 onderuit tegen Zeeburgia, maar het vertoonde spel biedt hoop. “We streden voor elke meter.”

Trainer Harry Decheiver was kritisch op het spel van de A1. “Het eerste half uur voetbalden wij redelijk, daarna zakten we door de ondergrens. Slordigheden, foute passes en het slecht uitspelen van mogelijkheden. Dit was één van onze mindere wedstrijden van het seizoen, zo niet de minste. Die duels zitten er elk jaar tussen, maar je moet er wel mee aan de slag. Na de wedstrijd hebben we er kort over gesproken en in de trainingen volgende week kom ik erop terug. De tegenstand geen uitdaging? Dat mag nooit een excuus zijn. Je zit bij een bvo om het maximale uit jezelf te halen.”

Spanning en strijd
B1-trainer Kick Maatman was blij met de zege van zijn team, maar had liever afgetekende cijfers gezien. “Een streekderby als deze win je het liefst met 6-0.” Zijn ploeg begon goed aan de wedstrijd, maar werd na een kwartier slordig en creëerde weinig. De openingstreffer viel kort voor rust: aanvoerder Sjors van den Hoogen kopte een vrije trap van Marchello Besselsen binnen. Vrijwel uit het niets werd het in de tweede helft na een scrimmage 1-1, waarna Go Ahead Eagles weer op stoom kwam. Verdediger Jarno van den Bos en de als spits ingevallen Samuel Wakana bepaalden met hun treffers de eindstand. Maatman: “De laatste twintig minuten speelden wij heel goed en hadden we zeker twee goals meer kunnen maken. Wedstrijden tegen Schalkhaar blijven apart. Jongens uit beide teams zitten bij elkaar in de klas of zijn vrienden. Dat geeft spanning en strijd. Het liefst speel je zulke wedstrijden sprankelend en win je dik.”

Met de kop omhoog
Jochem de Weerdt zag zijn manschappen de triomf in de slotfase uit handen geven. Zeeburgia boog een 1-2 achterstand na twee ongelukkige momenten van keeper Mike van Zwolle om in 3-2. Ondanks de pijnlijke uitslag was De Weerdt content met het voetbal dat de C1 op de mat legde. “We hebben als team goed gespeeld. Bij balverlies streden we voor elke meter en in balbezit durfden we te voetballen, met de kop omhoog. Vooral Kaan Kisa, Craig Post en Rehwin Nandpersad deden het goed. De jongens zaten na afloop begrijpelijk helemaal stuk, maar ik heb met ons spel veel meer vrede dan met het voetbal dat we de voorbije weken lieten zien.”

Karakteristieken:
Derde divisie D: Go Ahead Eagles A1 – Olde Veste ’54 A1 4-1 (2-0). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven, Isai Marselia, Dylan de Bruin, Rick Dirksen.
Derde divisie D: Go Ahead Eagles B1 – Schalkhaar B1 4-1 (1-0). Doelpunten GAE: Samuel Wakana (2), Sjors van den Hoogen, Jarno van den Bos.
Eerste divisie A: Zeeburgia C1 – Go Ahead Eagles C1 3-2 (0-0). Doelpunten GAE: Sirat Sahebzadah, Kaan Kisa.