Komende zaterdag (3 juni 2017) is het honderd jaar geleden dat Go-Ahead het eerste van vier landskampioenschappen in de wacht sleepte. In een poule met Be Quick, UVV en Willem II behaalden de Deventenaren in 1917 de eerste plaats. Aanstaande zaterdag wordt dit jubileum op de ‘kampioensdatum’ herdacht met een feestelijk toernooi op sportpark Rielerenk.

Aan het toernooi nemen de E- en F-teams van DVV Go-Ahead deel, evenals enkele Walking Football-teams. De teams spelen onderlinge wedstrijden en de individuele spelers strijden om een penaltybokaal. De dag wordt om 12:00 uur geopend door Liesbeth Grijsen, wethouder van sportzaken. Herman Starink, archivaris van Go Ahead (Eagles), vertelt tijdens de opening meer over het kampioenschap van 1917, waarvoor onder meer een heus ‘kampioensgedicht’ werd geschreven.

Tijdens de opening vindt ook de officiële onthulling plaats van een roodgele sjaal van recordlengte, gebreid door dames uit de wijk Voorstad Oost. De sjaal zal worden uitgerold door een aantal jeugdspelers van DVV Go-Ahead. Eén en ander wordt omlijst door twee wijkomroepers uit Voorstad Oost. Het toernooi omvat verder diverse activiteiten, waaronder een mini-tentoonstelling over het kampioenschap. Ook de Go Ahead Eagles-fanshopbus zal aanwezig zijn. Tussen 14:45 en 15:15 uur vindt ook de huldiging plaats van de diverse teams van DVV Go-Ahead die dit seizoen een kampioenschap mochten bijschrijven.

De organisatie van de dag is een ‘co-productie’ van DVV Go-Ahead en Go Ahead Eagles, ondersteund door de supportersvereniging van Go Ahead Eagles. Iedereen met een roodgeel hart is van harte uitgenodigd om het ‘100-jarig landskampioenschap’ aanstaande zaterdag mee te komen vieren.


De selectie van Go-Ahead die zich in het seizoen 1916/1917 tot landskampioen van Nederland liet kronen. (Foto: Niet te Kraken)