Nieuws Business

E.N.E. Consultancy wil zaadje planten als broeksponsor Voetbalacademie

Als Premium Partner en naamgever van de jaarlijkse E.N.E. Consultancy Golfdag is Sjaak van Es met zijn bedrijf al geruime tijd een bekend gezicht bij Go Ahead Eagles. Zijn voorliefde voor rood en geel komt per direct ook tot uiting binnen de jeugdopleiding van de club: E.N.E. Consultancy heeft zich tot en met het seizoen 2024/2025 als broeksponsor verbonden aan de zes jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie.

“Waarom ik de Voetbalacademie ga sponsoren? Ik zie het als het planten van een zaadje”, begint Van Es. “Als dat zaadje uiteindelijk tot bloei komt, kan ik daar trots op zijn en haal ik daar een stukje voldoening uit.” Met deze treffende vergelijking doelt Van Es op de jeugdspelers van de Voetbalacademie die hopelijk ooit tot bloei zullen komen als speler van de eerste selectie van Go Ahead Eagles. “Voetballers die jarenlang voor ‘hun clubje’ blijven spelen; dat zien we in het hedendaagse voetbal niet meer zo vaak. Volgens mij is dat toch een stukje nostalgie. Maar hoe mooi zou het zijn als we dat bij Go Ahead Eagles toch weer voor elkaar zouden kunnen krijgen? Dat doorgebroken jeugdspelers ons als het ware een klein beetje terugbetalen door nét wat langer dan gemiddeld actief te blijven voor onze club. Dat lijkt mij een mooi streven!”

Drieënhalf jaar geleden kwam Sjaak van Es binnen bij de club. “Via Hans de Vroome ben ik de club binnengerold. Ik heb toen samen met Hans een aantal thuiswedstrijden in De Adelaarshorst bezocht, waarbij ik heb kunnen proeven van de prachtige sfeer. Jaren geleden heb ik zelf als amateurvoetballer ooit nog eens een oefenwedstrijd tégen Go Ahead Eagles gespeeld. Die herinneringen zijn mij absoluut bijgebleven, wat mijn keuze natuurlijk des te makkelijker maakte om onderdeel te worden van deze warme club.”

Han Kastermans, die met zijn bedrijf Retro Bridge sinds het huidige seizoen hoofdsponsor is van de Voetbalacademie, gaf Van Es het laatste zetje om zich als broeksponsor te verbinden aan de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. “Han en ik kennen elkaar via de Business Club van Go Ahead Eagles en hij is inderdaad de aanleiding geweest dat ik ‘ja’ heb gezegd”, vertelt Van Es met een instemmend knikkende Kastermans naast hem. “Het is fijn om nu een andere tenuesponsor aan mijn zijde te hebben bij de Voetbalacademie; die alleenheerschappij was niets voor mij”, grapt Kastermans.

Ene Consultancy (5)

“Ik heb Sjaak op een gegeven moment gepolst of hij misschien interesse had om zich aan de Voetbalacademie te verbinden. Op deze manier willen we met Retro Bridge en E.N.E. Consultancy ons steentje bijdragen met als doel dat jeugdspelers doorstromen naar de eerste selectie en de hoofdmacht op termijn van een kwaliteitsinjectie kunnen voorzien.”

Met zijn bedrijf E.N.E. Consultancy, dat gevestigd is in Zutphen, is Van Es al jarenlang werkzaam in de financiële dienstverlening. “Het is mijn drijfveer om mensen te adviseren en zo te helpen bij het realiseren van hun wensen of te behoeden voor financiële risico’s”, vertelt van Es. Ook in Eagles-kringen heeft Van Es de afgelopen jaren al diverse spelers mogen bijstaan voor financieel advies. “Nog steeds kloppen er regelmatig mensen met een Eagles-heden of -verleden bij me aan. Uiteraard zou ik het óók hartstikke mooi vinden als ik op deze manier medewerkers van de Voetbalacademie of ouders van jeugdspelers van advies kan voorzien!”

Ene Consultancy (4)

Eric Whittie (Hoofd Opleiding Jeugd) is blij met E.N.E. Consultancy als broeksponsor van de Voetbalacademie. “Nadat we met Retro Bridge eerder al invulling hebben gegeven aan de sponsoring van het wedstrijdshirt, is dit opnieuw een positieve stap voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Met de komst van E.N.E. Consultancy als broeksponsor hoop ik ook dat dit de weg opent voor andere sponsoren om zich aan de Voetbalacademie te verbinden om een mooie toekomst voor onze jeugdopleiding te borgen.”

Ene Consultancy (2)Tevreden gezichten bij de ondertekening van de overeenkomst waarmee E.N.E. Consultancy zich als broeksponsor verbindt aan de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Staand: Jan Willem van Dop (algemeen directeur Go Ahead Eagles) en Marianne Alofs (commerciële buitendienst Go Ahead Eagles). Zittend (v.l.n.r.): Han Kastermans (Retro Bridge), Sjaak van Es (E.N.E. Consultancy) en Eric Whittie (Hoofd Opleiding Jeugd Go Ahead Eagles).

Terug naar overzicht