Heel Nederland kleurde vandaag rood-geel. In alle uithoeken van het land – van Groningen tot Zeeland en van Noord-Holland tot Limburg – waren (en zijn nog steeds) vele Eagles-ambassadeurs onderweg om vierduizend seizoenkaarthouders te bedanken voor hun steun door hen hoogstpersoonlijk een 100 jaar Vetkampstraat Wedstrijdpakket te overhandigen.

Vierduizend seizoenkaarthouders, vierduizend verhalen. Omdat het uiteraard ondoenlijk is om alle positieve en bemoedigende woorden van onze fantastische supporters in één bericht te vangen, kiezen we ervoor om een ervaringsverhaal van een van onze Eagles-ambassadeurs te delen. En dat is het verhaal van Rob de Jong. Welbespraakt als stadionspeaker, maar ook als Eagles-ambassadeur weet hij zijn ervaringen van vandaag feilloos uit te drukken in treffende woorden die symbool staan voor de eerste dag van het 100 jaar Vetkampstraat Actieweekend.

“Het is zaterdag 1 mei. Na de gebruikelijke zaterdagochtendrituelen rijd ik naar het stadion. Het is een bijzondere dag want de 100 jaar Vetkampstraat Wedstrijdpakketten worden bezorgd. Een blijk van waardering voor de supporters die hun seizoenkaart hebben verlengd of besteld. Ik heb begrepen dat iedereen die iets voor de club doet – staf, spelers, directieleden en vrijwilligers – zijn ingezet om de liefst 4.000 pakketten te bezorgen. Ik mag één van hen zijn.

In de Fanstore tref ik de voor mij bekende gezichten van Miranda en Monique. Maar zij zijn niet alleen en hebben enthousiaste, goedlachse assistentie om zich heen. Vanuit mijn ooghoeken zie ik een berg met zwarte tasjes staan. Het Eagles-logo is onmiskenbaar. Miranda tovert uit de PC een lijst met namen en postcodes. Later zal blijken dat ik van boven naar beneden de lijst kan afwerken. Intussen is het aantal tasjes geteld en loopt er iemand met me mee om de tasjes in mijn auto te laden.

Tekst gaat verder onder Twitter-bericht.

En dan: op weg naar de supporters. De beste van Nederland! In no time ruim 4.000 seizoenkaarten verkocht en de teller gaat maar door. Ik zet de radio aan voor wat achtergrondmuziek en ga op weg naar mijn eerste adres. Het zonnetje schijnt en het is nog vroeg op de dag. Al rijdende denk ik aan de ‘salonremise’ van gisteravond tussen SC Cambuur en De Graafschap. Volgende week moet De Graafschap nog tegen Jong Ajax. Die gaan dat níét zomaar weggeven. Zal nog zwaar worden voor de ploeg uit Doetinchem. De navigatie geeft aan dat ik ben aangekomen bij het eerste adres aan de Zwolseweg. Enthousiast word ik ontvangen.

En zo werk ik het lijstje af. Ik betrap mezelf erop dat de radio steeds harder gaat naarmate ik meer supporters heb gesproken. De reacties zijn zó mooi. Iedereen prijst de actie en sommigen zien Kowet direct promoveren. In de Zaagmolenstraat heb ik de meeste adressen. De mensen kennen elkaar. Veel supporters. Op straat een mooi gesprek over het afgelopen seizoen en het toetje wat er aan zit te komen: ‘Cambuur had gisteren moeten winnen, maar het kan nog steeds rechtstreeks en anders maar via de achterdeur’. Iemand anders zegt: ‘Mooie club, hè? En wat goed dat jullie dit doen. Echt super! Doe ze de groeten aan de Vetkampstraat.”

Inmiddels ben ik bijna toe aan mijn laatste pakketten. En echt: ik had er nog veel meer weg willen brengen, naar al die mensen met een warm gevoel voor de mooiste club van ons land. Dat rood-gele familiegevoel is vandaag op een grandioze manier versterkt. Wat een mooi seizoen, wat een prachtig initiatief, wat een geweldige supporters en wat een schitterende dag was het vandaag! Dit is mijn cluppie. Dankjewel, Go Ahead Eagles!”

Rob de Jong

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Henny Meyerink)

Zien bij wie onze Eagles-ambassadeurs vandaag nog meer op bezoek zijn geweest met een 100 jaar Vetkampstraat Wedstrijdpakket? Op de Twitter- en Facebook-pagina van Go Ahead Eagles vind je een uitgebreide foto-impressie van de eerste dag van het 100 jaar Vetkampstraat Actieweekend.

Go Ahead Eagles wil alle Eagles-ambassadeurs ontzettend bedanken voor het rondbrengen van de 4.000 wedstrijdpakketten. En uiteraard wil Go Ahead Eagles ook alle bezochte seizoenkaarthouders bedanken voor het verlengen/bestellen van hun seizoenkaart en de vele positieve reacties die er vandaag bij de club zijn binnengekomen. Samen zijn wij Go Ahead Eagles!

Morgen gaat de viering van 100 jaar Vetkampstraat gewoon verder met onder meer vanaf 13:00 uur een speciale 100 jaar Vetkampstraat Vooruitblik Show, die wordt uitgezonden via de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van Go Ahead Eagles. In deze extra lange voorbeschouwing wordt met diverse prominenten van Go Ahead (Eagles) een tijdreis door ‘100 jaar Vetkampstraat’ gemaakt.

Tot slot nog even dit…

We hebben een aantal berichten gezien op social media van supporters die vandaag tevergeefs hebben gewacht op een Wedstrijdpakket.

Dit kan twee redenen hebben:

  1. Op het moment dat de bezorger kwam, was er niemand thuis en was er geen mogelijkheid om het pakket achter te laten. Bijvoorbeeld doordat het een flatgebouw betrof.
  2. Er is iets fout gegaan tijdens deze grootscheepse operatie. We hebben er alles aan gedaan dit te voorkomen, maar met 4.000 pakketten kan het zijn dat er toch bij een enkeling iets fout is gegaan.

In beide gevallen betreuren we uiteraard de (grote) teleurstelling die ongetwijfeld opgetreden zal zijn, en willen we onze oprechte excuses aanbieden voor het ongemak. We vragen alle supporters om wie het gaat een e-mail te sturen naar info@ga-eagles.nl. We zullen dan ons uiterste best doen dit zo spoedig mogelijk te herstellen.