Nieuws Algemeen

Eagles Are Everywhere: ‘Beetje Go Ahead Eagles meegeven in opvoeding’

In de rubriek Eagles Are Everywhere komen Eagles-fans aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland wonen, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 49 vertelt Martijn Nagel uit Teteringen (Noord-Brabant) hoe zijn passie voor Go Ahead Eagles met de jaren groeide.

“Ik ben opgegroeid in Twello, maar ondanks dat ik in de buurt van Deventer opgroeide, heb ik de passie voor Go Ahead Eagles niet direct van huis uit meegekregen. Wel ging ik via het voetbal – Avanti destijds – af en toe naar een wedstrijd van Go Ahead Eagles. En vanaf het moment dat ik zelf een seizoenkaart had, is de passie alleen maar gegroeid.

Mijn eerste contact met Go Ahead Eagles was toen ik ongeveer 12 jaar was en samen met een vriend en zijn vader naar een wedstrijd ging. We zaten op de houten bankjes van de IJsseltribune. Later, vanaf een jaar of 16, heb ik met een aantal anderen een seizoenkaart genomen op de B-Side. Toen een paar jaar later andere vrienden een seizoenkaart namen op de IJsseltribune (vak 14), ben ik daar ook naartoe gegaan. Daar heb ik nu nog steeds een seizoenkaart. Ik probeer naar zoveel mogelijk thuiswedstrijden te gaan als ik dat kan combineren met mijn gezin. Al is dat de laatste seizoenen helaas wel wat minder geweest door corona en daarvóór door de geboorte van mijn kinderen. De laatste keer in De Adelaarshorst was de thuiswedstrijd van eerder dit seizoen tegen PEC. En anders volg ik de club zoveel mogelijk via de tv, op social media en in de groepsapp, om zo van al het laatste nieuws op de hoogte te zijn. Vroeger ging ik ook nog wel regelmatig met vrienden naar uitwedstrijden, maar dat is wel gestopt na het eerste seizoen dat Go Ahead Eagles weer naar de Eredivisie promoveerde in 2012/2013.

Huldiging Go Ahead Eagles Stadion

Die promotie in 2013 was echt een mooi feest. We stonden met z’n allen buiten naar de wedstrijd te kijken. En later was het zowel bij het stadion als bij de huldiging op de Brink één groot feest. Mijn favoriete Eagles-speler aller tijden is Jonathan Vosselman. Hij was in de beginjaren dat ik naar Go Ahead Eagles ging de linksback. Ik was zelf ook altijd linksback en daardoor meer gefocust op die positie. Na Vosselman hebben we heel veel jaren geen goede backs meer gehad vind ik, tot de laatste seizoenen. Over het algemeen is iedereen positief als ze horen dat ik een Eagles-fan ben en vinden ze Go Ahead ook een mooie club met fanatieke supporters. Al geloven collega’s en andere mensen meestal niet direct dat ik supporter ben van Go Ahead, ha ha! Natuurlijk probeer ik mijn zoontje van vier wel een beetje van Go Ahead Eagles mee te geven in zijn opvoeding, hij heeft ook het shirt van dit seizoen. Maar hij moet later zelf maar beslissen voor welke club hij is. Mijn echtgenote komt uit Breda, waar we ook hebben gewoond voordat we naar Teteringen verhuisden.

Netherlands

Mijn schoonfamilie zijn dus allemaal supporters van NAC. Dankzij mij volgen zij ook wel meer van Go Ahead en andersom ik ook van NAC. In de tijd dat we uit of thuis tegen NAC speelden, gingen we er ook altijd samen naartoe. Gelukkig won Go Ahead de meeste keren! De bekerwedstrijd bij NAC in 2010 zal ik nooit vergeten. Mijn schoonfamilie zat op de thuistribune en ik in het uitvak met vrienden. Met de goal van Donny ‘Maradonny’ de Groot, die pas net was geland vanuit Australië en gelijk de 0-1 scoorde. Ik denk dat het de mooiste wedstrijd is die ik ooit heb gezien, deels omdat we toen zo ver kwamen in de beker en deels omdat voor mij de wedstrijden tegen NAC toch extra bijzonder zijn. Trots ben ik eigenlijk de meeste thuiswedstrijden wel als je weer in het stadion zit met vrienden. Ook al zijn de wedstrijden lang niet altijd even goed – zeker niet in de tijd van de Jupiler League – het blijft toch altijd gezellig. En helemaal nu we weer in de Eredivisie spelen. Ik hoop dat we het vol kunnen houden, maar ik ben er zeker van overtuigd dat we dit jaar overleven in de Eredivisie!”

Netherlands

Ben (of ken) jij iemand die graag zijn verhaal wil doen voor Eagles Are Everywhere? Mail dan je naam en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl, zodat we contact met je kunnen opnemen!

Terug naar overzicht