In de rubriek Eagles Are Everywhere komen Eagles-fans aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland wonen, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 44: Bjorn Jansen, die voor zijn studie tijdelijk in Bodø (Noorwegen) woont.


 
Bjorn, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Mijn passie voor Go Ahead Eagles is eigenlijk ontstaan dankzij mijn moeder. Via haar werk kreeg zij kaarten voor de hoofdtribune. Wanneer deze kaarten beschikbaar waren, ging ik samen met haar of met mijn vader naar thuiswedstrijden. Na een jaar op deze manier wedstrijden te bezoeken, heb ik samen met mijn vader een seizoenkaart gekocht op de oude Leo Halle tribune. Later kwam daar ook een seizoenkaart van mijn broertje bij.

Zo zitten we nu een jaar of acht op deze tribune, in vak 20. Met elk jaar en elke thuiswedstrijd weer een gezellig groepje om ons heen. Ook hebben we de afgelopen jaren veel uitwedstrijden bijgewoond: van sfeervolle wedstrijden in Zwolle, de historische overwinningen in De Kuip en in Doetinchem tot de deceptie bij Achilles ´29. Elk jaar proberen we meerdere uitwedstrijden mee te gaan. Soms ga ik met mijn vader en broertje, maar meestal ga ik met mijn vrienden.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Ook afgelopen seizoen had ik gewoon een seizoenkaart en voor dit jaar heb ik deze direct verlengd. Ik heb de eerste seizoenshelft alle thuiswedstrijden en ook zes uitwedstrijden bezocht, maar de tweede seizoenshelft was ik in Noorwegen en werd dat lastig. Ik ben hier afgelopen januari heen verhuisd voor mijn studie verpleegkunde. Ik loop stage in een verzorgingstehuis voor mensen met alcoholproblemen en mensen die dementerend zijn geworden door overmatig alcoholgebruik.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Op welke manier volg je de verrichtingen van Go Ahead Eagles vanuit Noorwegen?
Ik blijf de Eagles natuurlijk volgen hier in Noorwegen. Dat gaat voornamelijk via mijn vader en mijn vrienden die me op de hoogte houden van alles wat zich afspeelt in De Adelaarshorst. Zelf probeer ik de Eagles te volgen via Deventer radio, Facebook en Instagram. In de stad waar ik studeer is ook een voetbalclub die wel een beetje op de Eagles lijkt: een ploeg die vecht voor promotie en degradatie, met een stadion in een woonwijk en fanatiek publiek. Ik verwacht dat ik daar regelmatig te vinden ben. Maar ik kijk er ook alweer naar uit om terug te keren naar Deventer en ‘mijn’ voetbalclub weer te zien spelen en de heilige Home of Football poort te betreden.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Wat vindt je naaste omgeving in Bodø ervan dat je supporter bent van Go Ahead Eagles?
Mijn omgeving hier in Bodø weet dat ik groot fan ben van Go Ahead Eagles. Ze moeten regelmatig een foto maken waar ik met een Eagles-vlag of sjaal op sta. Dat vinden ze alleen maar leuk, zelf zijn ze supporter van eenzelfde soort club hier in Noorwegen. Maar zodra ik weer in Nederland ben en naar de Eagles ga, neem ik ze een keer mee. Want de sfeer die wij in Deventer maken, is niet te vergelijken met hoe het hier gaat. Hier kun je als supporters van de uitploeg gewoon een biertje drinken met het thuispubliek, dat kan ik mij in Nederland niet voorstellen.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Wie is je favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?
Mijn favoriete Eagles-speler is Joey Suk. Man van Deventer en altijd alles geven voor club en stad. Zelfs na een buitenlands avontuur keerde hij weer terug op het oude nest in Deventer en dat vond ik prachtig.

Wat is de mooiste wedstrijd van Go Ahead Eagles die je ooit hebt gezien?
Er zijn meerdere wedstrijden die me heel goed bij staan en ik niet snel vergeet. Mijn eerste uitwedstrijd is er één van: Vitesse uit (2-3 winst), die ik samen met mijn vader bezocht. Ook de overwinning in De Kuip staat mij heel goed bij. De bekerwedstrijd in De Adelaarshorst tegen Feyenoord ga ik ook niet snel vergeten; 2-1 winst dankzij de vrije trap van Jop van der Linden. En natuurlijk alle uit- en thuiswedstrijden tegen Zwolle en De Graafschap, er is dan zoveel passie en strijd op het veld én op de tribunes!

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we binnenkort wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.