In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 27: John Kleindouwel uit Madrid.

John, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Net als elke echte Deventenaar is dat van vader op zoon gegaan. Voor een gulden kwam je op de jongensrang en dan wachten tot ik onder het hek door naar mijn vader kon. Bij ons om de hoek had Go Ahead een huis gehuurd voor nieuwe spelers en daar woonden spelers zoals Colin Withers en Henk Koenders.

In de zomer van vorig jaar zijn we van Stockholm naar Madrid verhuisd vanwege het werk van mijn vriendin. Sinds 1996 heb ik voor mijn werk in verschillende landen gewoond, waaronder België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden en nu dus Spanje.

Op welke manier volg je de verrichtingen van Go Ahead Eagles?
Tegenwoordig is het gemakkelijk om met alle scorebord-sites de wedstrijden te volgen en achteraf via YouTube de samenvattingen terug te kijken, maar voorheen was dat nog niet. Destijds had ik contact met vrienden op de tribune, zeker in de spannende play-off periodes. Eén keer ben ik zelfs, tegen al mijn principes in, lid geworden van een goksite om zo de wedstrijden op de laptop te zien. Verder is de website van Go Ahead Eagles erg goed. Toen ik in Brussel woonde, pikte ik nog wel eens een uitwedstrijd in het zuiden mee; Helmond Sport-uit, altijd spannend!

In hoeverre is je naaste omgeving ook fan van Go Ahead Eagles?
Thuis checken ze altijd hoe Go Ahead gespeeld heeft, omdat het volgens hen mijn humeur voor het weekend bepaalt. Het zijn zware tijden voor de familie… Verder heb ik drie dochters en een voetbalgekke zoon van 11. Hij is mee geweest naar de kampioenswedstrijd tegen FC Volendam in De Adelaarshorst. Daar kreeg hij een mooie Eagles-muts. Die werd de eerste dag op de Franse school in Stockholm meteen gepikt, terwijl het daar vol hangt met PSG-spullen. Zo zie je maar: ‘Eagles-mutsen Are Everywhere’.

Hoe vaak kom je nog in De Adelaarshorst?
Als ik in Deventer kom, dan is het meestal met de feestdagen, dus dan wordt er niet gespeeld. Helaas kom ik er hoogstens één keer per twee jaar. Ik heb wel veel andere wedstrijden gezien in de steden waar ik heb gewoond en ben veel naar Anderlecht, Djurgårdens IF en nu Real Madrid geweest.

Tijdens businessetentjes gaat het ook vaak over voetbal. Op een keer zat ik naast onze commissaris van een grote firma. Hij vertelde dat hij in 1968 voor DWS had gespeeld. Ik was bij die wedstrijd aanwezig, maar heb de naam Colin Williams nooit kunnen achterhalen. Ook niet in mijn Panini-boek. Tijdens een ander etentje in een superrestaurant in Wenen werd tijdens het eten het logo van Kowet op tafel geprojecteerd als verrassing.

Wat zijn je meest waardevolle herinneringen aan Go Ahead Eagles?
Haha, Joško Gluić! Wie kent hem niet? Misschien wel de slechtste spits die we ooit hebben gehad en aan het eind van het seizoen verkochten aan… Ajax! De mooiste wedstrijd was er één tegen Telstar. Het was vijf minuten voor tijd nog 1-3 en in de laatste seconde maakte John Oude Wesselink 4-3. Gekkenhuis. De mooiste goal is van Martin Koopman tegen Ajax in 1982. Een pegel met de buitenkant, bijna vanaf de middencirkel.

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.