In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 17: Inge Meij uit Bovenkarspel.

Inge, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Ik volg al een tijdje de Eredivisie en kreeg al snel een heel goed gevoel bij Go Ahead Eagles. Ik durfde nog niet helemaal fan te zijn, want in mijn buurt was het altijd óf Ajax óf Feyenoord. Rond mijn 15e trok ik me er niks meer van aan en ben ik een echte Eagle geworden. Ik ging naar wedstrijden en voor mijn verjaardag was het enige wat ik vroeg: Eagles-tenues! Sinds die tijd ben ik een echte supporter.

Op welke manier volg je de verrichtingen van Go Ahead Eagles?
Ik kijk als ik kan elke vrijdag de Jupiler League. Als ik een keertje een verjaardag op vrijdag heb, kijk ik om de 5 seconden wat de stand is. Als we dan hebben gescoord, laat ik dat goed horen! Ik volg alles op de app, daar zijn altijd leuke nieuwtjes en mooie verhalen. Ik ga zo vaak mogelijk naar een wedstrijd, maar dat is nog niet zo gemakkelijk als je elk weekend je vader moet overhalen om 3 uur te rijden naar Deventer. Toch lukt het me aardig goed om zo nu en dan te genieten in De Adelaarshorst. Als we er zijn, dan is dat het ook zeker waard. Mijn laatste wedstrijd was Go Ahead Eagles – PSV, die in 1-3 eindigde. Het was heel spannend! We stonden eerst 0-1 achter, waarna we toch de 1-1 maakte. Toen we uiteindelijk met 1-3 verloren, was daar niks van te merken op de tribunes, de sfeer bleef geweldig! Het is een heel mooi stadion, je voelt je gelijk welkom, waar je ook vandaan komt.

Wat vindt je naaste omgeving ervan dat je supporter bent van Go Ahead Eagles?
Mijn broer en zusje zijn voor Ajax, net als veel vrienden van me. Mijn vader is eigenlijk voor AZ, maar hij is door mij toch een beetje een Eagle geworden. Mijn vrienden zijn voor Feyenoord en Ajax, wat voor veel strijd zorgt, maar wat ook wel weer leuk is. Iedereen kan het wel waarderen dat ik voor Go Ahead Eagles ben en ze vinden het ook helemaal niet raar meer. Mijn teamgenoten zijn allemaal voor Ajax en als Ajax wint van Go Ahead Eagles, krijg ik dat maar al te goed te horen. Maar als Ajax een keer verliest, is opeens iedereen ‘ziek’ thuisgebleven als we moeten trainen.

Wie is je favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?
Heel simpel, Randy Wolters! Hij is echt mijn voorbeeld. Ik volg hem overal en ik kijk vaak even hoe het gaat met Dundee FC. Ik volgde hem zelfs toen hij bij ADO Den Haag speelde. Wolters was echt een goede toevoeging bij Go Ahead Eagles. Hij is erg grappig en is altijd in voor een lolletje. Ik wilde hem heel graag ontmoeten voordat hij naar Schotland ging, maar helaas is dat niet gelukt. De manier van voetballen van Randy Wolters is heel speels en leuk. Als achtergrond op mijn mobiel heb ik een afbeelding van Randy Wolters en ik hoop dat er ooit nog een dag komt dat ik met hem op de foto kan. Als iemand aan mij vraagt wie mijn favoriete voetballer is, en ze weten niet wie Randy Wolters is, dan geef ik altijd een veel te uitgebreide uitleg. Vaak krijg ik dan de opmerking: ‘Ik had het nooit moeten vragen…’

(Foto: Erik Pasman)

Wat is je meest waardevolle herinnering aan Go Ahead Eagles?
Ik heb veel waardevolle en mooie herinneringen aan Go Ahead Eagles, maar de mooiste die ik echt nooit meer zal vergeten, is toen ik met school naar Walibi ging. Toen we bij de parkeerplaats van Walibi aankwamen, zagen we een roodgele bus en ik zei voor de grap: ‘Hey, dat zijn de kleuren van Go Ahead Eagles!’ Maar ineens, toen we dichterbij reden, zagen we het: het was de spelersbus! In eerste instantie, toen we er langs liepen, heb ik foto’s gemaakt en leraren hebben foto’s gemaakt van mij en de bus. Toen we uit Walibi gingen en naar de bus liepen, stond de bus open. Ik zag de chauffeur zitten en ik maakte een praatje met hem. Het was een hele aardige man en hij was verbaasd dat hij hier een Eagle tegenkwam. We hebben het over van alles gehad en mijn dag kon niet meer stuk.

De mooiste wedstrijd die ik heb gezien, is Feyenoord-thuis, vorig jaar. We wonnen met 1-0 en ik had het niet meer! De volgende dag heb ik elke Feyenoord-supporter uitgelachen en was ik erg trots dat we als eerste dat seizoen Feyenoord versloegen.

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.

Geen reacties meer mogelijk.