In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 22: Miranda Polman – Zwijnenberg uit Schagen (Noord-Holland).

Miranda, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Als klein meisje ging ik altijd met mijn vader mee naar De Adelaarshorst. Mijn vader werkte bij een bedrijf dat sponsor was van Go Ahead Eagles en daardoor kreeg hij vrijkaarten voor de wedstrijden. Bovendien is mijn opa jarenlang terreinknecht geweest bij de Eagles! Toen ik ouder werd, kreeg ik mijn eigen seizoenkaart en ging ik altijd met klasgenoten naar het stadion. Toch ben ik destijds verhuisd naar Noord-Holland, omdat ik verkering kreeg met iemand uit Callantsoog. Nu wonen we in Schagen, zijn we getrouwd en hebben we twee kinderen.

Op welke manier volg je de verrichtingen van Go Ahead Eagles?
Ik volg Go Ahead Eagles altijd via Facebook en probeer ook alle wedstrijden te zien. Met mijn vader of opa zijn de Eagles vaak onderwerp van gesprek. Mijn man en kinderen zijn geen echte voetbalkijkers, maar mijn zoontje van vijf jaar is wel heel geïnteresseerd als ik over Go Ahead Eagles praat, ook al zit hij zelf op rugby. Mijn man komt meer uit de AZ-regio, maar laat mij gelukkig wel genieten van de Eagles. Ze laten me gewoon lekker mezelf zijn!

Leon de Kogel kopt de bal op 27 oktober 2017 door naar Sam Hendriks, die vervolgens tegen Jong AZ voor de winnende treffer tekent (2-1). Hoewel Miranda Polman – Zwijnenberg tegenwoordig in de AZ-regio woont, blijft ze voor altijd een Deventenaar. (Foto: Erik Pasman)

Hoe vaak kom je nog in De Adelaarshorst?
Ik probeer naar zoveel mogelijk thuiswedstrijden te gaan. Dan ga ik samen met mijn pa; ik noem dat vader-dochtertijd. Erg leuk, ook omdat we elkaar niet vaak zien en spreken. We vinden de ‘derde helft’ altijd het allerleukste van een bezoek aan De Adelaarshorst. Lekker genieten van een drankje en gezellig praten met vrienden en bekenden!

Samen in De Adelaarshorst: Miranda Polman – Zwijnenberg en haar vader.

Wat zijn je mooiste herinneringen aan Go Ahead Eagles?
Ten eerste zijn dat mijn herinneringen aan Paul Bosvelt. Hij was als voetballer altijd een harde werker en gelukkig is hij weer terug bij de club. Ik zou hem graag eens een keer willen ontmoeten. Mijn mooiste herinnering aan Go Ahead Eagles is van een aantal jaren terug. We waren weer terug in de Eredivisie en speelden tegen Feyenoord. We wonnen met 1-0; wat een feest was dat! Tot slot heb ik ooit een erg mooi cadeau van mijn vader gekregen met een tekst die echt op mij slaat: “Een Deventenaar ben je niet even, maar je hele leven”.

Onder toeziend oog van Joey Groenbast duelleert Joey Suk op 6 november 2016 met Dirk Kuijt tijdens Go Ahead Eagles – Feyenoord (1-0). (Foto: Erik Pasman)

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.