In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 31: Ard Sepers uit Berkel en Rodenrijs.

Ard, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Ik ben in Bathmen geboren. Waar een hoop kinderen voor Feyenoord en Ajax waren, daar ben ik altijd voor Go Ahead Eagles geweest. Dat kwam mede doordat mijn vader een collega was van Jan Bos, destijds keeper bij Go Ahead. Zelf speelde ik bij ABS in Bathmen, waar ik als D-pupil ooit een penaltybokaal heb gewonnen bij Go Ahead Eagles. Als prijs mocht ik een wedstrijd bekijken vanaf de hoofdtribune en na het duel een kijkje nemen in het spelershome. Dat maakte op mij echt wel indruk als twaalfjarige.

Hoe komt het dat Berkel en Rodenrijs je huidige woonplaats is?
Toen ik ongeveer 14 jaar was, zijn we vanwege mijn vaders werk verhuisd naar Berkel en Rodenrijs. Ook al ligt dat tegen Rotterdam aan, ik ben altijd voor Go Ahead Eagles gebleven. Een zwak voor Feyenoord heb ik wel, maar die komen op de tweede plaats. Aangezien Go Ahead Eagles tegenwoordig helaas weer een niveau lager speelt en ik zelf bijna elke zaterdag werk, volg ik de club hoofdzakelijk via Teletekst. Toen Go Ahead Eagles in de Eredivisie speelde, keek ik de wedstrijden natuurlijk met het bord op schoot.

Wat vindt je naaste omgeving ervan dat je supporter bent van Go Ahead Eagles?
Mijn broertje is voor Feyenoord, maar heeft zijn zoontje na zijn geboorte gelijk ingeschreven voor de Kidsclub. In Berkel en Rodenrijs zijn natuurlijk veel mensen voor Feyenoord, al weten ze wel dat ik voor Go Ahead Eagles ben. Ik moet zeggen dat ze het eigenlijk alleen maar leuk vinden. Ze kennen namelijk veel fans van Go Ahead Eagles die wel eens in De Kuip komen. Toen wij Feyenoord tijdens het seizoen 2016/17 klopten in De Adelaarshorst, was het ook gewoon gezellig een biertje drinken na afloop. Na de uitwedstrijd, die we ‘nipt’ verloren, was dat niet veel anders.


Het bier smaakte goed bij Ard Sepers in Berkel en Rodenrijs nadat Go Ahead Eagles op 6 november 2016 met 1-0 van Feyenoord won door een doelpunt van Jarchinio Antonia. (Foto: Erik Pasman)

Wie mijn favoriete Eagles-speler aller tijden is? Eerlijk gezegd heb ik niet één favoriete Eagles-speler. Ik woonde vlakbij Robert Maaskant, maar je had natuurlijk ook nog Jan Michels, Jack de Gier en Paul Bosvelt. Al heeft Robert Maaskant wel eens geregeld dat een album door de spelers werd gesigneerd. Uiteraard heb ik dat album nog steeds.

Wat is je meest waardevolle herinnering aan Go Ahead Eagles?
Nadat er bij mij in 2015 kanker werd geconstateerd, heeft mijn broertje geregeld dat ik een shirt kreeg met de handtekeningen van de selectie. Op 15 oktober, vier dagen na mijn eerste chemokuur, moest ik hem als verrassing op komen halen en kreeg ik een rondleiding door het stadion. Het supportershome werd toen nog verbouwd en er werd gezegd, dat ik nog een keer langs mocht komen voor een rondleiding of wedstrijdbezoek wanneer ik weer volledig gezond zou zijn.


In 2015 wist het broertje van Ard Sepers een Eagles-shirt te regelen waarop de handtekeningen van alle spelers staan.

Nadat ik in februari 2016 mijn achtste en laatste chemokuur achter de rug had en de uitslagen allemaal goed waren, heeft mijn vader contact opgenomen en mochten we inderdaad een wedstrijd komen bekijken. De kaartjes voor mijn ouders, mijn broertje, zijn vriendin en mij lagen netjes klaar bij de ingang. Het betrof de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015/2016 tegen NAC Breda, voordat Go Ahead Eagles de play-offs inging en uiteindelijk promoveerde.

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.