In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 34: Matteo Cacchiarelli uit Macerata (Italië).

Hoe is je passie voor Go Ahead Eagles ontstaan?
Van 2012 tot 2014 speelde ik als professioneel volleyballer bij Landstede Zwolle. Tijdens mijn eerste jaar in Nederland raakte ik bevriend met een supporter van Go Ahead Eagles. Hij nodigde me uit om een keer te gaan kijken bij zijn club. Mijn eerste wedstrijd was Go Ahead Eagles-Fortuna Sittard in het seizoen 2012/2013. Het werd 4-1, maar nog meer dan van de overwinning, was ik onder de indruk van het stadion, de wijk en de supporters. Ik wist meteen: dit is vanaf nu mijn club in Nederland.

Je speelde en woonde in Zwolle. Wat vond je omgeving ervan dat je supporter werd van Go Ahead Eagles?
De meeste teamgenoten hadden niet veel met voetbal. Er was er wel één voor FC Twente, dus ik kwam met mijn borst vooruit op de training toen we Twente met 1-0 versloegen in het seizoen 2013/2014. Daarnaast was de vader van de trainer (Redbad Strikwerda, red.) clubarts van Go Ahead in de jaren ’60. Met de coach sprak ik zodoende weleens over Go Ahead Eagles.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd zeer prettig gewoond en gespeeld heb in Zwolle. Maar als supporter van Go Ahead Eagles voel je natuurlijk gezonde rivaliteit met PEC. Soms reisden we met Landstede naar uitwedstrijden in de spelersbus van PEC Zwolle. Ik ging dan altijd achter de grote sticker van een bal zitten, die over enkele ramen heen zat. Niemand die mij in de spelersbus van PEC Zwolle zag zitten, haha! Ook liepen mijn teamgenoten een ereronde in het stadion van PEC toen we in 2013 de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis pakten. Ik niet; ik zat al in Italië.


Matteo Cacchiarelli (vooraan, links) werd als libero twee keer landskampioen met Landstede Volleybal. (Foto: Erik Pasman)

Op welke manier volg je de verrichtingen van Go Ahead Eagles?
Helaas wordt de Eerste Divisie van Nederland niet uitgezonden in Italië. In het laatste Eredivisieseizoen, 2016/2017, heb ik wel een aantal wedstrijden live op tv kunnen kijken. Vooral die tegen de topclubs, want alleen die worden hier uitgezonden. Die duels keek ik dan met mijn familie. De rest van de wedstrijden volg ik via internet.

Maar het allermooiste blijft om zelf in De Adelaarshorst te zijn. Ik ben nu bij vier wedstrijden geweest en die leverden toch mooi tien punten op! Fortuna-thuis werd 4-1, net als de derby tegen PEC Zwolle een seizoen later. Tegen wie de remise was, ben ik vergeten, haha! En tweeënhalve week geleden was ik bij de openingswedstrijd van dit seizoen tegen Jong FC Utrecht. Dat kon ik combineren met de summer school die ik volgde aan de Radboud Universiteit.

De derby tegen PEC Zwolle was geweldig, maar ook van de wedstrijd tegen Jong Utrecht heb ik erg genoten. Wat een samenspel, wat een gretigheid, ook nog na de 2-0! Ik heb goede hoop op een mooi seizoen, zeker nu we ook wedstrijd twee en drie hebben gewonnen.


Foto: Erik Pasman

Heb je het rood-gele evangelie al een beetje kunnen verkondigen in Italië?
Nou, mijn vriend uit Deventer is twee jaar geleden naar Italië gekomen en trad daar op als een echte Go Ahead Eagles-ambassadeur. Dus ook mijn familie heeft nu iets met de club. Ik heb twee zoons in de leeftijden 3 en 1. Zij hebben allebei Go Ahead Eagles-artikelen op hun slaapkamer: onder meer een speen, een romper, posters en het prachtige Vetkampstraat-bordje dat een aantal jaar geleden verkrijgbaar was in de Fanstore. Mijn zoons groeien dus echt op met de liefde voor rosso-giallo. Mijn droom is om een keer met mijn gezin een wedstrijd van Go Ahead Eagles te bezoeken. Ik benijd de mede-fans die dat iedere twee weken kunnen doen.

Woon jij ook buiten de provincie Gelderland en Overijssel en wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.


De gele stippen geven aan waar de eerdere geïnterviewden in deze reeks vandaan komen.

Geen reacties meer mogelijk.