In de rubriek Eagles Are Everywhere komt twee keer per maand een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 38: Justin Cerri uit Luton (Engeland). 


 
Justin, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Ik was bij de wedstrijd Luton tegen Nuneaton op 25 januari 2014. Het begon te stormen, dus we gingen naar de supportersbar. Daar ontmoette ik vier Nederlanders: Ludwig, Robert, Thijs en Marc. We raakten aan de praat en gingen naar een andere supportersbar. Ineens stonden we oog in oog met twee Luton-legendes: Brian Stein en Nick Owen. Een aantal biertjes later zei ik dat ik naar Nederland zou komen voor een wedstrijd. Ik koos voor de wedstrijd tegen Zwolle in oktober. Go Ahead Eagles won met 3-2 en het was de eerste derby-overwinning sinds een lange tijd. Sindsdien ben ik naar veel wedstrijden geweest. Thuis kijk ik de wedstrijden via live streams, maar soms zijn die er niet.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat vindt je naaste omgeving ervan dat je supporter bent van Go Ahead Eagles?
Ze vinden me gek dat ik enkel voor een wedstrijd op en neer naar Deventer ga en de volgende dag weer terug. Ik heb mijn vrouw en zoon een paar keer meegenomen. En tijdens het laatste bezoek, bijna twee weken geleden voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht, waren we met z’n achten om de late overwinning bij te wonen.

Hoe vaak kom je in De Adelaarshorst?
Twee tot drie keer per seizoen, afhankelijk van mijn werk en de wedstrijden van Luton. Voor de wedstrijd tegen Dordrecht kwamen we om 13:00 uur in Deventer aan. Nadat we hadden ingecheckt in het hotel, zijn we naar de cafés op de Brink gegaan om oude Eagles-vrienden te treffen en vele nieuwe vrienden te ontmoeten. Een half uur voor de wedstrijd gingen we naar het stadion, waar we vlaggen en petten kochten in de fanstore. De wedstrijd was niet erg goed, maar na 90 minuten plus 4 minuten blessuretijd was alles goed toen we de late overwinning vierden.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wie is je favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?
Paul Bosvelt. Ik heb hem nooit live zien spelen, maar wel in video’s. Ook heb ik hem een keer ontmoet en met hem gesproken.

Wat is de mooiste wedstrijd van Go Ahead Eagles die je ooit hebt gezien?
De play-off winst tegen De Graafschap was een hele goede wedstrijd. Na de wedstrijd kregen we toegang tot de hospitality ruimte, waar we een geweldige avond hebben gehad.


(Foto: Erik Pasman)

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.

Geen reacties meer mogelijk.