In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 33: Mike Achtereekte uit Russell (Canada).

Mike, wanneer is jouw passie voor Go Ahead Eagles ontstaan?
In het seizoen 2012/2013, het jaar waarin we promoveerden naar de Eredivisie. En via mijn familie in Nederland. Mijn grootouders, geboren in Deventer en Colmschate, emigreerden na de Tweede Wereldoorlog naar Canada. Zo ook later mijn oudtante Suze en oudoom Jan Klein Swormink, eveneens afkomstig uit Deventer en omgeving. Ze vertelden me over Go Ahead Eagles en ook dat familieleden van ons in Nederland supporter zijn en de wedstrijden bezoeken. Zo raakte ik geïnteresseerd en wilde ik alles weten over de club.

Ik zocht alle informatie over Go Ahead Eagles op die ik maar kon krijgen. Ik ben geboren Canadees, spreek of lees geen Nederlands, maar ik vertaal alles in het Engels, zodat ik het kan volgen. Via social media legde ik contact met familie in Nederland en sindsdien wisselen we ook de laatste nieuwtjes over Go Ahead Eagles uit. Sinds het begin van het promotieseizoen, zes jaar geleden, is mijn passie voor Go Ahead Eagles echt ontstaan. Toen zag ik voor het eerst een wedstrijd van Go Ahead Eagles op televisie en kreeg ik echt passie voor het voetbal. Wat zou ik dat seizoen graag bij alle wedstrijden aanwezig zijn geweest! Promoveren is een fantastisch gevoel voor de club en de supporters.

Wat vindt je naaste omgeving ervan dat je supporter bent van Go Ahead Eagles?
Mijn verloofde Melanie moedigt de Eagles ook aan. Ze ondersteunt me als supporter voor honderd procent. De wedstrijden van het Nederlands elftal en Go Ahead Eagles bekijken we in Canada samen op tv of online, voor zover mogelijk. Helaas kan ik niet veel wedstrijden live op tv bekijken, omdat we die hier in Canada nauwelijks ontvangen. Maar de wedstrijden die ik wel zie, vind ik geweldig!

We vinden het prachtig om op die manier de club uit de stad van onze roots aan te moedigen, van generatie op generatie. De sfeer in het stadion in Deventer is absoluut te gek! De fans zijn zo gepassioneerd en houden echt van hun club. Je voelt dat helemaal tot in Russell. Verder volg ik Go Ahead Eagles op Facebook, Instagram en Twitter. Ook krijg ik de nieuwsbrieven van de club per e-mail. Daarnaast houden familieleden in Nederland me op de hoogte van hoe het met het team gaat.

Klopt het dat je binnenkort naar Nederland komt?
Ja, volgende maand, in september, komen Melanie en ik naar Nederland voor onze huwelijksreis en verblijven we ook in Deventer. Mijn oudoom Jan Achtereekte gaf me vorige zomer een mooie Eagles-sjaal toen hij hier in Canada was. Helaas kan ik geen fan-items kopen in de webshop van Go Ahead Eagles, aangezien ik niet met Canadees geld of Visa Card kan betalen op de website. Als we in Deventer zijn, wil ik daarom veel fanspullen kopen om ons huis mee te verfraaien.

Verder kunnen Melanie en ik niet wachten om onze allereerste wedstrijd van Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst te zien. Sjoerd Overgoor is mijn favoriete speler. Toen ik Go Ahead Eagles een aantal jaren geleden begon te volgen, speelde hij al een tijdje bij de club. Ik hou echt van loyale spelers en vind hem een geweldige voetballer. Hopelijk zie ik hem in september live spelen.

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.