In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 21: de Zweedse Eagles-fans Jonas Delen en Jonatan Hilmersson uit Oslo (Noorwegen).

 

Jonas, waar liggen precies de roots van jou en Jonatan?
We komen beiden uit Gävle, een plaatsje in het midden van Zweden. We zijn geen grote liefhebbers van de Zweedse voetbalcompetitie, maar in Zweden is Gefle IF mijn favoriete club. De voorkeur van Jonatan gaat uit naar AIK Fotboll.

Hoe is jullie liefde voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Het begon allemaal vier jaar geleden. We woonden allebei in Noorwegen en gingen voor een paar dagen terug naar Göteborg in Zweden. Toen we op de terugweg waren richting Oslo, gingen we naar een sportbar om voetbal te kijken en een wijntje te drinken. Toen zagen we een melding in het hoekje van de televisie: Go Ahead Eagles had gescoord! We kenden Go Ahead natuurlijk nog helemaal niet. Maar de naam sprak ons aan, waarna we een afspraak maakten met zijn tweeën: elke keer als Go Ahead Eagles had gescoord, moesten we een shotje nemen. Volgens mij scoorden ze vier keer. Vanaf dat moment volgen we Go Ahead Eagles met veel liefde.

Jonas Delen (links) en Jonatan Hilmersson (rechts) vermaken zich opperbest op het stadionplein voorafgaand aan Go Ahead Eagles – Jong Ajax. (Foto: Henny Meyerink)

Jullie waren eerder dit jaar zelfs in De Adelaarshorst. Hoe hebben jullie dat bezoek ervaren?
We waren bij de competitiewedstrijd tegen Jong Ajax. We vonden het erg leuk om in Deventer te zijn en hebben echt genoten in De Adelaarshorst! Zelf komen we uit een kleine stad, dus de passie in Deventer waarderen we wel. Voor de wedstrijd namen we een kijkje in het supportershome, waar we een fles prosecco zagen staan. Die wilden we wel hebben, maar helaas was de fles niet te koop. Maar, zei de barvrouw, als we zouden winnen tegen Jong Ajax, zou ze hem voor ons open maken.

Vanaf de B-Side zijn Jonas en Jonatan getuige hoe de spelers van Go Ahead Eagles het publiek bedanken na de 4-1 zege op Jong Ajax. (Foto: Henny Meyerink)

En wat gebeurde er na afloop van de wedstrijd?
We wonnen met 4-1 van Jong Ajax en de barvrouw hield zich aan haar woord. We kregen een paar lekkere glazen prosecco na afloop van het duel. Tijdens de wedstrijd voelden we ook al een hele vriendelijke sfeer in het stadion, als een echte familie. Ook de stewards vonden we erg leuke en fijne mensen. Vooral de steward met de grote baard, wat een held is dat! Na de wedstrijd hebben we het nog erg leuk gehad in De Adelaarshorst. Beter hadden we ons een avond bij Go Ahead Eagles niet voor kunnen stellen!

De Zweedse Eagles-fans Jonatan en Jonas liepen rond Go Ahead Eagles – Jong Ajax Givan Werkhoven tegen het lijf op het stadionplein.

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.