In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 35 (deel 1): Edwin Klok uit Denpasar (Bali, Indonesië).

Edwin, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Vanaf m’n geboorte ben ik door m’n vader al geïnfecteerd met het roodgele virus. Ik ben geboren op de Zandweerd en vanuit het zolderraam konden we de lichtmasten zien. In 1992 bezocht ik met m’n vader mijn eerste wedstrijd in De Adelaarshorst; we verloren met 0-1 in de laatste minuut. Dat jaar promoveerden we en ‘s avonds ben ik met m’n vader even naar het stadion geweest voor het promotiefeest. Vanaf toen ben ik steeds vaker naar thuiswedstrijden gegaan en ook naar uitwedstrijden. Die jaren in de Eredivisie waren gewoon prachtig.

In 2010 was ik voor mijn gevoel klaar in Nederland. Ik had de ambitie om in het buitenland te werken en was in die periode twee keer naar Indonesië op vakantie gegaan en verliefd geworden op het land. Toen heb ik van het ene op het andere moment de knoop doorgehakt en het besluit genomen om de grote stap te maken. Ik moet wel zeggen dat Jules Reimerink die keuze nog aan het wankelen had kunnen brengen als hij die enorme kans in Tilburg er in 2010 gewoon in had geschoten. Dus bedankt Jules, haha!

Op Bali ben ik ook de liefde van m’n leven tegen gekomen en toen wilde ik helemaal niet meer weg. Na een aantal omzwervingen langs diverse andere eilanden in Indonesië en een korte periode in Dubai woon ik nu met m’n gezin in Denpasar in het zuiden van Bali. Daar hebben we in ons huis op een prominente plek een schilderij van de skyline van Deventer hangen, die me al sinds dag één door Indonesië is gevolgd.

Op welke manier volg je de verrichtingen van Go Ahead Eagles?
Ondanks dat het van mijn huis naar de middenstip van de Adelaarshorst hemelsbreed 12.056 kilometer is, kan ik dankzij de moderne technologieën de club toch nauw op de voet volgen en op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes. Door het tijdsverschil kan ik niet alle wedstrijden live volgen. In de Eredivisie ging dit wat gemakkelijker, want dan waren er wat vaker wedstrijden op zondagmiddag en bleef ik dan ook nog wel eens een hele nacht op om een wedstrijd te volgen. De wedstrijden beginnen hier meestal om 2 of 3 uur ‘s nachts. Dan schiet het niet op om voor die tijd te gaan slapen. Als de wedstrijd dan afgelopen is, ben je of door het dolle heen vanwege een mooie zege, of chagrijnig omdat er verloren is. In beide gevallen slaap je dan niet meer.

Maar als ik een wedstrijd volg, dan toch het liefst via Deventer Radio, luisterend naar Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt. Dat blijf ik toch nog altijd mooier vinden dan het kijken via live beelden. Daarnaast ben ik ook veel te vinden op het bekende Digihome.

Het mooie aan de club vind ik, dat het niet uitmaakt wie of wat je bent, of je dichtbij woont of aan de andere kant van de wereld, maar dat je gewoon nog betrokken kunt zijn en erbij hoort. Vorig jaar ben ik ernstig ziek geweest en Edwin Lugt stuurde me regelmatig berichtjes hoe het ging. Dat soort dingen zijn uniek, vind ik. Er zijn weinig clubs waar de supporters zo dicht bij de club staan als bij ons.

Vorig jaar heb ik Stichting Niet Te Kraken geholpen met het namaken van alle shirts uit de periode sinds 1971. Hierdoor ben ik later door de club gevraagd mee te helpen aan de shirtactie van het huidige seizoen, wat ik erg gaaf vond om te doen. Op dit moment ben ik bezig om helemaal terug te gaan naar het eerste shirt vanaf de oprichting. Hiervoor bekijk ik veel archieven op internet op zoek naar foto’s en kom zo steeds meer te weten over de prachtige geschiedenis van onze club. Erg leuk om te doen!

In deel 2 van deze editie van Eagles Are Everywhere vertelt Edwin de volgende keer onder meer over de ‘local heroes’ van Bali United en het ‘op zijn Indonesisch’ regelen van de ideale nummerplaat voor zijn auto.

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.

Geen reacties meer mogelijk.