In de rubriek Eagles Are Everywhere komt een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 46: Eric van Putten uit Bandung (Indonesië).

Eric, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?

Die passie is al van kleins af aan ontstaan. Voetbal was mijn hobby en als echte Deventenaar hoort daar de plaatselijke voetbalvereniging natuurlijk ook bij. We woonden dichtbij het stadion, in de Goldenbeltstraat. Mijn vader Jopie van Putten en mijn broer Paul waren ook echte Kowet-supporters.

Tekst gaat verder onder foto.

Wanneer en om welke reden ben je naar Indonesië verhuisd?

In augustus 2006 ben ik verhuisd. Mijn vrouw komt uit Indonesië en we hadden al langer plannen om daar te gaan wonen. Na een aantal vakanties hebben we de knoop doorgehakt en zijn we in Indonesië voor onszelf begonnen.

Op welke manier volg je de verrichtingen van Go Ahead Eagles vanuit Bandung?

Via allerlei kanalen waarop maar nieuws over Go Ahead Eagles is te vinden: websites, Instagram, Facebook, Google, de Keuken Kampioen Divisie, noem maar op. En niet te vergeten: via mijn neef Peter Gruben.

Wat vindt je naaste omgeving ervan dat je supporter bent van Go Ahead Eagles?

Dat is hier in Bandung al heel gewoon voor de mensen in mijn naaste omgeving. Ze weten dat ik elk jaar – in goede, maar ook in slechte tijden – een seizoenkaart had van Go Ahead Eagles.

Lukt het je om je omgeving te enthousiasmeren door je passie voor Go Ahead Eagles?

Dat is me uiteraard gelukt bij mijn zoon, Kevin van Putten. Maar ook bij mensen hier in de buurt en zelfs op Bali. Daar woont overigens ook een andere Deventenaar, Edwin Klok, die eerder zijn verhaal heeft gedaan in Eagles Are Everywhere.

Tekst gaat verder onder foto.

Wat is de laatste keer dat je in de Adelaarshorst bent geweest?

Dat was de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019, tegen Jong FC Utrecht. In de zomers van 2011, 2014 en 2015 ben ik ook naar de eerste competitiewedstrijd van die seizoenen geweest. Tijdens die jaren heb ik bovendien ook de voorbereiding in Terwolde meegepakt.

Wie is je favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?

Dat zijn er een aantal: Kees van Kooten, Deventenaar Dennis Hulshoff, Paul Bosvelt en Marco Heering.

Wat is de mooiste wedstrijd van Go Ahead Eagles die je ooit hebt gezien?

De mooiste wedstrijd die ik heb meegemaakt, is de degradatiewedstrijd Go Ahead Eagles – FC Amsterdam van 1978 in een volledig uitverkochte Adelaarshorst. Een andere mooie herinnering is die aan mijn vader, die helaas in 2015 is overleden. Iedere dag ging hij samen met een paar andere mannen naar de training kijken, waar ze dan altijd kritisch de verrichtingen van de eerste selectie volgden.