In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 19: Peter Dalhuisen uit Amsterdam.

Peter, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Ik ben geboren en opgegroeid in Deventer en heb er tot mijn twintigste gewoond. Bij mij werd Go Ahead Eagles er met de paplepel ingegoten! Ik ben vervolgens naar Amsterdam gegaan vanwege mijn studie en daarna voor mijn werk. Ook daar ben ik altijd supporter gebleven, dat blijft er toch in zitten.

Op welke manier volg je de verrichtingen van Go Ahead Eagles?
Ik volg de verrichtingen vooral via het internet, zoals via Twitter en Facebook. Als ik kan, dan ga ik erheen, want ik heb namelijk een seizoenkaart samen met mijn broer Ruud. Maar helaas ben ik dit jaar nog niet geweest vanwege mijn werk, waardoor ik veel in het buitenland ben. Vaak lukt het dan niet om op vrijdagavond in Deventer te zijn.

Van links naar rechts: Peter Dalhuisen, zijn broer Ruud en zijn zoon Sander.

Wat vindt je naaste omgeving ervan dat je supporter bent van Go Ahead Eagles?
Mijn zoons en mijn broer zijn ook voor Go Ahead Eagles, maar mijn Amsterdamse vrienden zijn dat uiteraard niet, al hebben zij wel veel sympathie voor de club. Dat vlakt nu echter wel wat af nu we weer in de Jupiler League spelen. Ik blijf er echter in geloven dat we snel terug zullen komen!

Wie is je favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?
Mijn favoriete speler is de veel te vroeg overleden Cees van Kooten. Hij heeft zo ongelooflijk veel betekend voor de club. Zijn motto was áltijd doorgaan en zoveel mogelijk scoren. Daar houd ik wel van!

Wat is je meest waardevolle herinnering aan Go Ahead Eagles en de mooiste wedstrijd van Go Ahead Eagles die je ooit hebt gezien?
Een leuke herinnering komt uit 1973. Ik ging samen met een vriend naar de uitwedstrijd tegen Ajax en had toen een hele grote paars-witte vlag bij me. Toen waren de vakken nog niet echt gescheiden en – je kan het al raden – de vlag ging in vlammen op. Bovendien verloren we ook nog eens met 4-1, geloof ik. De mooiste wedstrijd die ik mij kan herinneren, is de wedstrijd tegen Feyenoord in 2013. Het was de 89ste minuut en Marnix Kolder, gewond en gehavend, schoot à la Van Kooten de 2-2 binnen. Dat was een prachtig moment!

‘Getooid’ met een blauw oog zet Marnix Kolder op 19 oktober 2013 tijdens Go Ahead Eagles – Feyenoord de 2-2 eindstand op het scorebord. (Foto: Erik Pasman)

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.