In de rubriek Eagles Are Everywhere komt elke twee weken een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 12: Harold Rolloos uit Bangkok (Thailand).

Harold, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Mijn passie ontstond al vroeg, toen ik ooit als ‘Hummel van de Week’ aan de hand van wijlen scheidsrechter John Blankenstein het veld opliep. Vanaf dat moment was ik gegrepen door het Eagles-virus. Vele jaren later was ik in het bezit van een seizoenkaart voor de B-Side, maar helaas speelden we toen in de Jupiler League.

In 2007 kwam ik voor de allereerste keer in Thailand met vakantie. Vanaf dat moment had ik maar één droom: hier wil ik wonen. Vier jaar geleden maakte ik deze droom waar door naar de hoofdstad Bangkok te verhuizen en vanuit daar onder meer aan mijn website www.hieristhailand.nl te werken. Het leven is er prima. Elke dag lekker warm, goed eten en vriendelijke mensen om me heen.


Harold blijft ook in Bangkok een Eagles-supporter in hart en nieren.

Wat vindt je naaste omgeving er van dat je supporter bent van Go Ahead Eagles?
Mijn Thaise vrienden leerde ik kennen bij Thai Port FC, de voetbalclub in Thailand die ik sinds ruim drie jaar bezoek. Zij kennen Go Ahead Eagles via mijn verhalen en volgen het eveneens via Facebook, hoewel ze natuurlijk niet begrijpen wat er staat. Maar door middel van de foto’s en video’s krijgen ze toch een heel goed beeld van de club.

Twee jaar geleden is er zelfs een soort van vriendschapsband ontstaan tussen de fans van Go Ahead Eagles en Thai Port FC. Ik was hiervan de initiatiefnemer, omdat ik vind dat deze twee clubs veel overeenkomsten hebben. Het zijn allebei arbeidersclubs met een ontzettend fanatieke aanhang. Niet alleen in Nederlandse media werd hierover bericht, maar ook in de Thaise media – op een van de allergrootste websites van Thailand. Het is mooi om te zien hoe voetbal verbindt, ongeacht nationaliteit of religie.


De vlag van Go Ahead Eagles hangt dankzij Harold op een prominente plaats in het stadion van Thai Port FC.

Van welke Eagles-spelers geniet je het meest?
Vorig seizoen was Sander Duits mijn favoriete speler, vooral vanwege zijn tomeloze inzet. Het is dan ook heel jammer dat hij niet meer actief is voor de Eagles. Mijn favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’? Ik denk dat ik dan toch voor Marc Overmars kies, vooral omdat hij zo veel voor de club heeft betekend.

Helaas kom ik tegenwoordig niet zo vaak meer in De Adelaarshorst. Gemiddeld genomen ben ik twee keer per jaar in Nederland, altijd met de kerst en vlak voor het begin van het nieuwe seizoen. Dat zijn net de momenten waarop er niet gevoetbald wordt. De laatste keer dat ik in De Adelaarshorst was, was in 2016 tegen Jong Ajax. Het stadion was toen net verbouwd.

Hoewel ik er zelf niet live bij was, is de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in het seizoen 2013/2014 één van de mooiste wedstrijden van Go Ahead Eagles die ik heb gezien. Ik volgde het toen in Bangkok via een livestream en ging uit mijn dak toen ‘we’ met 4-1 wonnen van de aartsrivaal.

Gelukkig is het tegenwoordig heel eenvoudig om Go Ahead Eagles te volgen via de app, Facebook en Instagram. Op die manier blijf ik er dus bij betrokken.

Harold toont zijn Eagles-vlag tijdens een uitwedstrijd van Thai Port FC bij Khonkaen United.

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.

Stuur jouw leukste vakantiefoto in!
De zomervakantie is bijna aangebroken en dus vliegt menig Eagle uit naar zijn of haar vakantiebestemming. In Nederland of in het buitenland; als supporter van Go Ahead Eagles ben je naast vakantieganger uiteraard ook Eagles-ambassadeur. Vandaar de oproep om je leukste Go Ahead Eagles-vakantiefoto naar ons op te sturen! Dit kan naar pers@ga-eagles.nl of via een privébericht op Facebook. Tweeten of Instagrammen mag uiteraard ook. Gebruik daarvoor de hashtag #EaglesAreEverywhere.