In de rubriek Eagles Are Everywhere komt twee keer per maand een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 41: Christer Alexander Hansen uit Oslo (Noorwegen).


 
Christer, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Al sinds ik in de jaren ‘90 Championship Manager en Football Manager speelde, ben ik gefascineerd door de club. De naam valt op en dat is ook wat als eerste mijn aandacht trok, het is iets anders dan anders. Maar de echte grote passie begon in 2013, nadat ik de Eagles voor het eerst had zien spelen en alle geweldige supporters in Deventer had leren kennen. Er heerst een echt saamhorigheidsgevoel, dat vind ik hartverwarmend.

Op welke manier volg je de verrichtingen van Go Ahead Eagles vanuit Noorwegen?
Ik volg de resultaten van de Eagles altijd via internet, social media, en dergelijke. En in de zeldzame gevallen dat er een wedstrijd van de Eagles op de Noorse televisie wordt uitgezonden, komen mijn Eagles-vrienden en ik samen in een café om de wedstrijd te kijken.


Met vrienden in de kroeg om de verrichtingen van Go Ahead Eagles op de Noorse televisie te aanschouwen.(Foto: Øyvind Åsebø)

Wat vindt je naaste omgeving ervan dat je supporter bent van Go Ahead Eagles?
Go Ahead Eagles is niet echt een beroemde club in Noorwegen. Sterker nog: veel mensen weten niet eens dat de club bestaat. Mensen hier volgen vooral de Premier League en de nationale competitie van Noorwegen. Ook zijn er fans van La Liga, de Bundesliga en de Serie A. Maar er zijn maar heel weinig mensen die de Nederlandse competitie volgen. Als ze dat al doen, denk ik dat ze fan zijn van Ajax of PSV. Dus ik denk dat de meeste mensen hier het een beetje vreemd vinden dat ik supporter ben van Go Ahead Eagles. Dat komt alleen maar omdat ze nog nooit in Deventer en De Adelaarshorst zijn geweest…


Christer toont trots zijn medaille, nadat hij de halve marathon van Oslo in zijn Eagles-shirt heeft gelopen.

Hoe vaak kom je in De Adelaarshorst?
Helaas ben ik slechts twee keer in De Adelaarshorst geweest. Dus ik moet echt beter mijn best gaan doen, maar hopelijk kom ik er heel snel weer. In november ben ik wel samen met mijn Noorse vriend Øyvind naar Telstar – Go Ahead Eagles geweest. Het was onze eerste uitwedstrijd. Het was een beetje een vreemde ervaring, maar tegelijk ook erg leuk. We zouden eigenlijk naar Utrecht gaan voor een concert, maar met de hulp van onze goede vriend Ludwig Boosveld konden we ook naar de wedstrijd.


Met de Noorse (Eagles-)vlag onderweg naar Telstar – Go Ahead Eagles. (Foto: Øyvind Åsebø)

Ik was niet erg onder de indruk van het stadion van Telstar. De thuisfans waren vrij stil en er was geen bier, dus het voelde een beetje zoals in Noorwegen. Ik heb de Eagles veel beter gezien dan toen en helaas verloren we dan ook met 2-1. Dus dat was jammer, maar het was leuk om de supporters te ontmoeten, te zingen en de sfeer van een uitwedstrijd te ervaren. En ze hadden zelfs de vlag meegenomen die we voor de reis in 2013 hadden gemaakt! Dat waardeerden we zeer!

Wie is je favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?
Marc Overmars heb ik altijd een goede speler gevonden, maar hij heeft niet veel wedstrijden voor de Eagles gespeeld. Paul Bosvelt is natuurlijk een soort legende, maar ook hem ken ik eigenlijk niet heel goed als speler in het rood en geel. Een speler die echt indruk op me maakte tijdens de wedstrijd tegen Telstar was Thomas Verheydt. Groot, sterk, hardwerkend en hij scoorde met een krachtige kopbal. Ik houd wel van dat soort centrumspitsen: een echte nummer 9.

Wat is de mooiste wedstrijd van Go Ahead Eagles die je ooit hebt gezien?
Zonder twijfel de allereerste wedstrijd waar we naartoe gingen. Dat was tegen N.E.C. in de herfst van 2013. Eerst brachten we een heerlijke middag door op het stadsplein in Deventer. Het was een zonnige dag en iedereen was in een goede stemming. We hebben veel diehard fans van Go Ahead Eagles leren kennen en het waren allemaal zulke geweldige mensen, ze lieten ons heel welkom voelen. Buiten het stadion hadden we een meet and greet en een fotoshoot met Harly, dat was erg leuk.


Een meet and greet en fotoshoot met Harly bij De Adelaarshorst. (Foto: Max Lotternes)

En de wedstrijd was fantastisch: eerst stonden de Eagles 3-0 voor, daarna kwam N.E.C. op gelijke hoogte. Maar de Eagles scoorden net voor het einde van de wedstrijd en wonnen zo met 4-3. Het was de wedstrijd van de eeuw! Eén van mijn vrienden uit Noorwegen had iets te veel Jäger gedronken voor de wedstrijd en viel in slaap bij de 3-0. Hij miste dus de drie doelpunten van N.E.C. Hij begreep niet waarom iedereen gek werd toen de 4-3 werd gescoord. Na de wedstrijd hebben een paar van mijn vrienden ook nog de voorzitter van de club ontmoet en een paar ere-supporter shirts gekregen.

Tot slot, ik kan Ludwig niet genoeg ‘shout-outs’ geven voor zijn hulp om mijn vrienden en mij in contact te brengen met de Eagles-community. Hij is ook in Oslo geweest, het was erg leuk om hem wat Noors voetbal te laten zien.

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we binnenkort wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.

 

Geen reacties meer mogelijk.