In de rubriek Eagles Are Everywhere komt twee keer per maand een Eagles-fan aan het woord die niet in de provincies Overijssel of Gelderland woont, maar elders in Nederland of in het buitenland. Vandaag in aflevering 40: Daan Limburg uit Den Haag.


 
Daan, hoe is jouw passie voor Go Ahead Eagles ooit ontstaan?
Ik ben in 1961 tegenover het stadion van Go Ahead Eagles geboren. Op de bovenste verdieping van het huis kon je toen de wedstrijden volgen, je kon een derde van het veld zien. Ik weet daar niet heel veel meer van, want we zijn op mijn derde verhuisd naar Schalkhaar, maar daar zijn de band en de passie voor Go Ahead Eagles wel begonnen. Overigens hebben mijn broer en ik altijd voor Koninklijke UD gevoetbald. Tussen beide clubs was er in die tijd ook een sterke band.


Daan Limburg samen met zijn zoon Rolf op het voetbalveld.

Op welke manier volg je de verrichtingen van Go Ahead Eagles?
Na mijn vertrek uit Deventer – ik ging in 1979 naar Leiden om te studeren – ben ik Go Ahead altijd blijven volgen. De ene periode intensiever dan de andere. Maar zeker na de promotie naar de Eredivisie in 1992 onder leiding van Jan Versleijen, volgde ik de club weer heel fanatiek. Tegenwoordig ga ik af en toe naar een wedstrijd en ik kijk alle wedstrijden via Fox Sports. Ook de clubsite en de Stentor volg ik op de voet.


De tv-hoek van Daan Limburg in Den Haag laat duidelijk zien naar welke club zijn voorkeur uitgaat.

Wat vindt je naaste omgeving ervan dat je supporter bent van Go Ahead Eagles?
Die vinden het allemaal erg leuk dan wel vermakelijk dat ik me daar zo mee bezig houd en over op kan winden. Dat laatste merken mijn directe buren het meest, bij directe uitzendingen van wedstrijden schijn ik aardig kabaal te kunnen maken… Het grappige is dat mensen in mijn omgeving, die op zich niks met Go Ahead Eagles hebben, de club toch een beetje gaan volgen. En daar raken we dan weer over aan de praat. De club heeft absoluut een hoge gunfactor. Ook mijn zoon, die in Amsterdam woont, is fan en is laatst met drie vrienden naar Go Ahead Eagles – Roda JC geweest. Die vrienden waren in het begin wat sceptisch, maar na afloop waren ze helemaal om en hebben ze aardig wat uitgegeven bij de fanshop!


Rolf (rechts), de in Amsterdam woonachtige zoon van Daan Limburg, was eerder dit seizoen met een aantal vrienden in De Adelaarshorst tijdens Go Ahead Eagles – Roda JC.

Hoe vaak kom je in De Adelaarshorst?
Het is nu te lang geleden, maar vorig seizoen was het ook niet heel aanlokkelijk… De laatste keer was met een vriend, die ADO-supporter is, bij Go Ahead Eagles – ADO Den Haag. Dat was gedurende het laatste seizoen in de Eredivisie. Gelukkig wonnen we! Ik ben dat seizoen ook naar ADO Den Haag – Go Ahead Eagles geweest, maar dat was een minder prettige ervaring. We verloren en ik zat klem tussen fanatieke ADO-supporters. Daardoor heb ik me toch een beetje moeten inhouden, erg vermoeiend…


Samen met een vriend op de tribunes van De Adelaarshorst tijdens Go Ahead Eagles – ADO Den Haag.

Wie is je favoriete Eagles-speler ‘aller tijden’?
Ik heb vaak meer met het gehele elftal dan met een specifieke speler. Zo komt het huidige elftal echt over als een team, dat er elke keer voor knokt. Maar ik houd wel van die gedreven gasten die kunnen blijven gaan, zoals Richard van der Venne. Vanuit de geschiedenis komen nu namen bij me boven van Peter Arntz en van die Deense keeper Stephan Andersen, die had wel uitstraling.

Wat is de mooiste wedstrijd van Go Ahead Eagles die je ooit hebt gezien?
Dat zijn toch de promotiewedstrijden tegen respectievelijk FC Volendam in 2013 en De Graafschap in 2016 door de verschrikkelijke spanning en de ontlading na afloop. En het feest op de Brink! Uit een ver verleden, begin 70’er jaren, kan ik me een wedstrijd herinneren die Go Ahead van Ajax won. In mijn herinnering door een doelpunt van Ruud Geels!

Wil jij ook je verhaal doen voor ‘Eagles Are Everywhere’? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl en wie weet nemen we later dit jaar wel contact met je op! Een nieuwe editie van de rubriek Eagles Are Everywhere is twee keer per maand te vinden op onze website en Facebook-pagina.